15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDaruri potrivite pentru colegii de serviciu

Daruri potrivite pentru colegii de serviciu

Luna decembrie este un bun motiv de bucurie şi, mai ales, de a dărui şi primi cadouri de la cei dragi. În această perioadă, în cadrul multor firme angajaţii obişnuiesc să-şi dăruiască mici atenţii. Specialiştii în resurse umane vă sfătuiesc chiar să apelaţi la diverse jocuri pentru ca fiecare angajat să primească un cadou: „Strângeţi toţi colegii aceeaşi sumă de bani, cumpăraţi diferite cadouri, apoi puneţi într-o pălărie bileţele pe care sunt scrise numele participanţilor şi trageţi la sorţi.
Indiferent de modul în care decideţi să vă oferiţi cadouri unii altora, trebuie să alegeţi cu mare grijă ce urmează să cumpăraţi. „Dacă aţi convenit să vă faceţi daruri, iată câteva idei cu care nu puteţi greşi: o sticlă bună de vin; set de lumânări parfumate; trufe sau alte prăjituri elegante; o cutie de bomboane rafinate; set de ceaiuri; ramă fotografică; cărţi de bucate; coşuleţ umplut cu bunătăţi“, notează ele.ro. Mai puteţi dărui: eşarfă, fular sau cravată asortate cu culorile pe care obişnuieşte să le poarte respectiva persoană; accesorii personale (mărgele, broşă, colier cu cercei); accesorii birou (mouse, pad, lampă birou, ceas de birou); o carte recent apărută; breloc sau calendar personalizat, cană personalizată, tricou personalizat; bilet la un film sau un concert preferat; cutie bijuterii; felicitări personalizate.
Este important să ştiţi, în primul rând, cui oferiţi cadoul: ce îi place, ce apreciază şi ce l-ar face bucuros, dar, mai ales, ce nu ar dori să găsească dincolo de ambalaj. Este foarte important să ţineţi cont de gusturile şi personalitatea persoanei respective şi, mai ales, să analizaţi cu atenţie persoana respectivă. Foarte important este şi să nu „reciclaţi“ cadouri. „Dacă anul trecut aţi primit şi dumneavoastră un cadou neinspirat care zace şi acum într-un colţ uitat, nu-l daţi mai departe. Este un gest urât şi mai mult ca sigur a ajuns acolo, depozitat într-un ungher întunecat al debaralei, pentru că era nefolositor şi neinspirat. Cum vi s-a părut persoana care vi l-a dat atunci? Total neinspirată în ceea ce priveşte cadourile. Chiar vreţi să creaţi şi dumneavoastră aceeaşi impresie?“, atrag atenţia specialiştii.

Cele mai nepotrivite cadouri pentru colegi

Potrivit unica.ro, trebuie să evitaţi cadourile din categoriile produse de igienă (săpun, gel de duş) dacă nu aveţi o relaţie bună cu persoana respectivă pentru că pot transmite un mesaj greşit, precum şi cele cu conotaţie religioasă oferite fără să ştiţi concepţia şi apropierea persoanei de o religie sau alta. Din categoria cele mai neportivite cadouri la serviciu fac parte şi cele de lenjerie intimă, obiectele cu conotaţii sexuale sau într-un limbaj vulgar. „Nu oferiţi nici un fel de cadou impersonal, precum pixurile sau agendele“, este sfatul specialiştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS