22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmenzi duble pentru munca la negru

Amenzi duble pentru munca la negru

Începând de la mijlocul lunii trecute, amenzile pentru munca nedeclarată s-au dublat. „Primirea la muncă a persoanelor fără încheierea unui contract individual de muncă se pedepseşte cu amendă de la 3.000 la 4.000 de lei pentru fiecare persoană identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 de lei“, a declarat Tiberius Cătălin Mohora, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj. Acesta a explicat că luna trecută, în timpul controalelor efectuate, au fost identificaţi şi sancţionaţi 34 de angajatori care desfăşurau activitate fără a avea întocmite contracte individuale de muncă la 41 de persoane, dintre care 25 femei. „Valoarea amenzilor aplicate în luna noiembrie pentru muncă fără forme legale a fost de 62.500 de lei“, a adăugat Tiberius Cătălin Mohora.
Acestea nu sunt însă singurele amenzi aplicate de inspectorii ITM Dolj. Potrivit informaţiilor primite, dintre cele 179 de controale efectuate în unităţile care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul judeţului Dolj, pentru abaterile constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 48.500 de lei. „De asemenea, au fost oprite din funcţiune 52 de echipamente de muncă, acestea prezentând deficienţe care puteau pune în pericol securitatea salariaţilor“, a adăugat directorul coordonator al ITM Dolj. Cu toate acestea, în această perioadă au fost înregistrate şase accidente cu incapacitate temporară de muncă şi un accident mortal.

Cadouri pentru copiii angajaţilor
Vineri, Moş Crăciun a oferit o serie de surprize copiilor angajaţilor ITM Dolj. „Moş Crăciun a pregătit daruri şi dulciuri pentru 45 de copii. Cei mai mai mulţi sunt copiii angajaţilor, la care se adaugă câteva cazuri sociale, care ne-au fost aduse în atenţie de angajaţi“, a precizat Adina Boboş, responsabilul de relaţia cu presa din cadrul ITM Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU