15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPirelli extinde fabrica din Slatina

Pirelli extinde fabrica din Slatina

Compania italiană Pirelli va semna săptămâna aceasta contractul prin care va primi de la BEI finanţare în valoare de 50 de milioane de euro pentru extinderea fabricii producătoare de anvelope de la Slatina, a spus Giuseppe Cangelosi, noul director al Pirelli Tyres România, la evenimentul de lansare a calendarului Pirelli. Italienii au deschis în 2006 fabrica de anvelope din Slatina, unde în prezent sunt angajaţi 1.400 – 1.500 de oameni.
Pirelli avea nevoie de finanţare pentru extinderea fabricii de anvelope inaugurate acum trei ani, astfel că a apelat la Banca Europeană de Investiţii pentru un împrumut de 50 de milioane de euro. Cangelosi a spus că săptămâna aceasta va fi semnat contractul la care acum se fac ultimele modificări. El a mai spus că Pirelli a demarat lucrările de extindere a fabricii şi îşi menţine angajamentele de investiţii anunţate în cursul acestui an.
„Nu vor fi schimbări, însă trebuie să spun că nivelul producţiei va depinde de cererea din piaţă, dar, în prezent, aceasta e la nivelul la care ne-am aşteptat să fie“, a spus şeful Pirelli România. Compania va încheia anul cu o producţie de circa patru milioane de anvelope la Slatina, iar planurile dinaintea crizei indicau creşterea capacităţii până la peste opt-nouă milioane de anvelope anual pe termen mediu.
Valoarea totală a proiectului pentru care italienii au primit finanţare de la Banca Europeană pentru Investiţii este de circa 160 de milioane de euro. Cangelosi a mai spus ca, în prezent, la fabrica de anvelope lucrează circa  1.500 de oameni, iar în total, numărul angajaţilor companiei italiene în România este de circa 2.000 la cele trei fabrici. Compania mai are la Slatina o unitate producătoare de cord metalic pentru anvelope, deţinută împreună cu Continental, plus o fabrică de filtre de particule pentru maşini diesel la Bumbeşti Jiu, inaugurată la începutul acestui an şi aflată încă în extindere. Şi planurile de dezvoltare ale acestei unităţi depind de situaţia din piaţă.
Pirelli a investit peste 170 de milioane de euro în producţia de anvelope la Slatina, iar 95% merg la export, pentru a echipa, printre altele, SUV-uri ale mărcilor premium.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII