16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum vă comportaţi la petrecerea de Crăciun a firmei

Cum vă comportaţi la petrecerea de Crăciun a firmei

O petrecere de Crăciun reprezintă o bună ocazie pentru a vă motiva ca angajat. Deşi anul acesta nu a fost nici pe departe unul foarte bun pentru firme, multe dintre ele au anunţat că vor organiza petreceri de Crăciun pentru angajaţi.  
 
Dacă participaţi la un astfel de eveniment, sfatul specialiştilor în resurse umane este să aveţi grijă cum vă comportaţi. Potrivit acestora, petrecerile firmelor reprezintă ocazii bune pentru a demonstra încă o dată cât de sociabili sunteţi şi cât de bine vă descurcaţi în astfel de situaţii. În primul rând, trebuie să fiţi foarte atenţi la modul în care vă îmbrăcaţi. „Chiar dacă este o petrecere de Crăciun tematică sau una fără pretenţii, este de preferat ca vestimentaţia să fie decentă, nefiind recomandate excesele de culori sau decolteurile adânci în cazul doamnelor. Petrecerea de Crăciun este totuşi în cadrul firmei şi trebuie să păstraţi o ţinută de bun-simţ“, notează myjob.ro. Aveţi în vedere că este vorba de petrecerea firmei şi nu de o seară cu prietenii în oraş sau de un prânz casual. Înainte de a ieşi din casă, potrivit specialiştilor în resurse umane de la ele.ro, doamnele trebuie să ia în considerare următoarele lucruri: „Dacă şefa dumneavoastră îşi permite să vină la petrecere cu tocuri cui, atunci puteţi face şi dumneavoastră asta“. În plus, dacă vă întrebaţi dacă nu cumva fusta e prea scurtă sau prea strălucitoare, atunci este posibil să fie chiar aşa. Când aveţi îndoieli, apelaţi la clasica little black dress“, atrag atenţia specialiştii.
 
Aveţi grijă ce discuţii purtaţi
 
Odată ajunşi la petrecere, aveţi în vedere faptul că raporturile dintre participanţi sunt guvernate tot de ierarhie şi de putere. Aşadar, şeful tot şef rămâne. În ceea ce priveşte discuţiile, acestea trebuie să fie neutre. Încercaţi să evitaţi discuţiile legate de proiecte sau activităţi de la muncă. În acelaşi timp, regulile generale despre politică, sex, umor de slabă calitate, religie, rasism etc. se aplică şi în această situaţie. Încercaţi să socializaţi cu colegii într-un mod care să nu deranjeze şi mai ales nu intraţi în discuţii despre viaţa  personală. Nu ezitaţi să intraţi în vorbă cu managerii, fără a încerca însă să cereţi beneficii sau să vă negociaţi în vreun fel leafa.
 
Moderaţia este cuvântul de ordine
 
Chiar dacă este bine să vă comportaţi firesc la astfel de evenimente, fiţi ponderaţi în tot ceea ce faceţi. „Mâncaţi şi beţi cu moderaţie! Nu staţi prea mult în faţă platourilor sau a barului“ este sfatul celor de la ele.ro. În plus, evitaţi dovezile de afecţiune. „Sărutările şi îmbrăţişările nu se pretează într-un cadru office, oricât aţi fi de pătrunşi de spiritul Crăciunului. Aşa cum relaţiile care depăşesc nivelul de colegialitate trebuie ţinute departe de mediul jobului, şi în cazul petrecerii de Crăciun trebuie să respecţi aceeaşi conduită“, notează myjob.ro. Foarte important este şi să aveţi în vedere că viaţa profesională şi cea personală sunt două lucruri distincte, astfel că este indicat să nu încercaţi să flirtraţi.
 
Asiguraţi-vă că partenerul vă reprezintă bine
 
Dacă este o petrecere la care puteţi veni însoţiţi, este important să luaţi cu dumneavoastră pe cineva în care aveţi încredere şi care se va simţi bine în societate. „Partenerul este extensia dumneavoastră, aşadar trebuie să vă asiguraţi că vă reprezintă bine. Are tendinţa să exagereze cu băutura? Va divulga detalii intime despre viaţa dumneavoastră privată? E o persoană sociabilă?“, notează specialiştii.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII