11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCriza îngroaşă numărul colindătorilor

Criza îngroaşă numărul colindătorilor

Principalele instituţii publice din Gorj au alocat fonduri însemnate în acest an pentru ca grupurile de colindători să nu plece cu mâna goală după ce vor trece pragul Consiliului Judeţean, al Instituţiei Prefectului sau al Primăriei Târgu Jiu.

Conducerile celor mai importante instituţii publice din judeţul Gorj se aşteaptă ca în acest an numărul colindătorilor să crească, din cauza condiţiilor economice grele. Grupurile de colindători au început să-şi facă deja apariţia la sediul consiliului judeţean. Bradul din holul CJ a fost împodobit, reprezentanţii acestei instituţii aşteptându-se să le treacă pragul 3.000 de copii de la şcolile şi grădiniţele din municipiu şi din judeţ. Fiecare colindător va fi răsplătit cu un pacheţel cu dulciuri, sucuri şi fructe în valoare de 15 lei. Nu vor fi uitaţi însă nici copiii sau tinerii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă, Liga Studenţilor din Universitatea „Constantin Brâncuşi“, Complexul de servicii comunitare pentru recuperare-reabilitare a persoanelor cu handicap şi formare profesională Târgu Cărbuneşti. Totodată, 500 de pachete cu produse tradiţionale vor fi oferite şi bolnavilor din spitale, bătrânilor din complexurile de îngrijire şi asistenţă de la Suseni şi Dobriţa, tinerilor ieşiţi din sistemul instituţionalizat al caselor de copii. Valoarea totală a pachetelor pregătite pentru Sărbătorile de iarnă se ridică la 65.000 de lei.

3.000 de colindători şi la Primăria Târgu Jiu

Şi la Primăria Târgu Jiu sunt pregătite aproximativ 3.000 de pachete cu dulciuri pentru colindători. Valoarea unui cadou este între 15 şi 20 de lei. Şi Prefectura Gorj îşi va deschide porţile pentru colindători, până acum fiind înscrise să-l colinde pe prefectul Liviu Andrei şi pe angajaţii instituţiei peste 1.100 de persoane: „În pragul Sfintei Sărbători a Crăciunului, Instituţia Prefectului Gorj deschide larg porţile Palatului Administrativ, pentru a primi, după datina străbună, colindătorii. Primii sunt aşteptaţi vineri, 11 decembrie,  începând cu ora 10.00, în Sala Maură a Palatului Administrativ. Peste 1.000 de colindători din Gorj vor ura angajaţilor instituţiei să se bucure de Sărbătorile de iarnă şi să aibă parte de un an bun“, a declarat Alina Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII