11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriManipulaţi cu încălzirea globală

Manipulaţi cu încălzirea globală

Acordul general asupra faptului că omenirea a cauzat schimbările climatice pe Pământ a fost „scuturat“ zdravăn de unul dintre oamenii de ştiinţă de seamă de la nivel mondial, profesorul Ian Plimer. Acesta a declarat cu câteva zile înaintea summit-ului de la Copenhaga că guvernele lumii iau oamenii drept proşti şi se folosesc de schimbarea climei pentru a creşte taxele.
Profesorul Ian Plimer a explicat că dioxidul de carbon nu a cauzat încălzirea globală, aceasta fiind parte dintr-un ciclu natural de încălzire a planetei, început acum miliarde de ani. „Climatele se schimbă tot timpul. S-au schimbat dintotdeauna şi se vor schimba întotdeauna. Sunt «conduse» de un număr de factori care sunt ciclici“, a declarat profesorul Plimer, autorul cărţii „Heaven and Earth: Global Warming, The Missing Science“, la o întâlnire publică la Londra. Comentariile acestuia au fost făcute la câteva zile după un scandal în domeniul cercetărilor climatice, produs după ce au ajuns publice mai multe e-mail-uri de la cea mai faimoasă unitate de cercetare din acest segment, University of East Anglia, informează pagina de internet www.dailyexpress.co.uk. E-mail-urile arătau că cercetătorii au fraudat rezultatele pentru a dovedi că încălzirea globală are loc. Unitatea de cercetare în domeniul climatic a recunoscut că a şters o mare parte din date, ceea ce înseamnă că alţi cercetători nu pot face verificări ulterioare. Coordonatorul Climate Research Unit (CRU), profesorul Phil Jones, s-a declarat „autosuspendat“ până când se va face o verificare din partea unor independenţi.

Guvernele, interesate să bage mâna în buzunarul cetăţeanului

Profesorul Plimer a spus că schimbările climei au fost cauzate de evenimente naturale precum erupţii vulcanice, modificarea orbitei Pământului şi radiaţii cosmice. „Nivelul dioxidului de carbon a fost de 1.000 de ori mai mare în trecut. Dioxidul de carbon nu poate cauza încălzirea globală de acum“, a declarat Plimer. Acesta a adăugat că, în trecut, au fost schimbări de temperatură mai mari decât orice s-a măsurat în prezent, aceste modificări climaterice reprezentând procese ce se desfăşoară dintotdeauna. Plimer a amintit de perioade din timpul Imperiului Roman sau Evului Mediu, când vikingii cultivau legume în Groenlanda – şi faze mai reci, precum „mica eră glaciară“ dintre anii 1300 şi 1850. Plimer a prezis că următoarea fază va însemna o răcire a planetei.
La Copenhaga, liderii lumii discută despre metodele de reducere a efectului de seră la nivel global.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII