16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎnchiderea fabricii Pulsor, amânată

Închiderea fabricii Pulsor, amânată

Fabrica Pulsor din Scorniceşti se va închide cel târziu pe 21 decembrie. De ieri, angajaţii sunt în preaviz. Primăria vrea să atragă investitori noi în oraş.

Conducerea societăţii Pulsor din Scorniceşti a amânat închiderea fabricii pentru 21 decembrie. Deşi trimiterea angajaţilor acasă era anunţată începând cu 2 decembrie, perioada de preaviz a întârziat decizia luată cu încă trei săptămâni. Directorul Ion Dragomir a demisionat, însă nici cei care au venit în locul său nu pot face nimic pentru a opri oamenii în continuare la muncă. Deşi au primit promisiuni că după trei luni fabrica îşi va relua activitatea, salariaţii sunt convinşi că închiderea este definitivă. „Angajaţii sunt acum în preaviz, iar pe 21 decembrie fabrica va fi închisă. Am înţeles că din cei 218 angajaţi vor mai veni doar zece, care se vor ocupa de desfacere. Domnii directori vor să vândă toată marfa care este în depozit şi să scape de angajaţi. Nimeni nu vrea să dea o garanţie scrisă că după cele trei luni vom fi chemaţi la muncă. Este un lucru foarte dureros că pe nimeni nu interesează ca această fabrică să funcţioneze şi oamenii să aibă un loc de muncă“, a spus Gheorghe Drăghici, liderul sindicatului de la Pulsor.

Fabrica se va reprofila

Singura speranţă rămâne aceea ca autorităţile locale să atragă noi investitori în oraşul Scorniceşti. „Angajaţii trebuie să înţeleagă că nu se mai caută ceea ce se produce acum la Pulsor. Fabrica trebuie retehnologizată pentru noile modele de autoturisme sau, dacă nu, să se orienteze către alte domenii. În această perioadă se încearcă aducerea unui investitor care doreşte să producă panouri solare. Sperăm că acesta se va hotărî să vină să investească în oraşul nostru, iar oamenii să aibă unde munci“, a declarat Constantin Nedelea, primarul oraşului Scorniceşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS