17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFaceţi-vă indispensabili şi vă menţineţi locul de muncă!

Faceţi-vă indispensabili şi vă menţineţi locul de muncă!

Într-o perioadă în care numărul şomerilor creşte semnificativ de la o lună la alta, este din ce în ce mai dificil să vă păstraţi jobul. Totuşi, acest lucru nu este imposibil, spun specialiştii, cheia constând în capacitatea dumneavoastră de a deveni indispensabili la serviciu.  

Potrivit specialiştilor în resurse umane, angajatul indispensabil este implicat, dă dovadă de responsabilitate în modul de abordare a diferitelor sarcini, iar productivitatea lui este pe măsură. În plus, se bucură de o încredere mare din partea şefului, a colegilor şi clienţilor, oferind garanţia că pe el se poate conta oricând. „De asemenea, există şi angajaţi care au o inteligenţă deosebită, putere analitică sau pricepere de a lucra cu oamenii. Însă, atributul cel mai important, prin care un astfel de angajat îşi câştigă acest statut, este următorul: cu greu poate fi înlocuit de altcineva la serviciu, pentru proiectele existente sau pentru dezvoltarea companiei“, notează specialiştii de la eva.ro.
Potrivit acestora, din această categorie fac parte angajaţii care vin primii la serviciu şi pleacă ultimii şi în tot acest timp muncesc în mod real, cu folos, nu doar să pară ocupaţi. La aceştia se adaugă „angajaţii care acceptă sarcini pe care alţii nu doresc să le facă, motivaţi de provocări şi de dorinţă de perfecţionare, precum şi cei cărora le pasă în mod real de companie, colegi şi echipă şi sunt gata oricând să ajute“. Potrivit eva.ro, indispensabili pot fi angajaţii proactivi (care au idei de îmbunătăţire, nu numai pentru jobul lor, ci şi pentru alte aspecte pe care le observă şi pentru care au competenţe), dar şi angajaţii loiali, care refuză să se implice în micile bisericuţe care se formează inevitabil la serviciu, care nu sar din post în post şi care sunt alături de companie atât în momentele bune, cât şi în perioadele mai dificile.

Indispensabil şi la angajare
 
Şi cei care încearcă în prezent să-şi găsească un loc de muncă trebuie să-şi formeze o imagine de angajaţi indispensabili pentru viitorul loc de muncă, mai ales că din pricina creşterii numărului de şomeri, angajatorii au de ales dintre mai mulţi candidaţi. În acest sens, experţii vorbesc deja despre importanţa reţelei de contacte profesionale şi despre un CV puternic, bine pus la punct de elementele esenţiale pentru obţinerea unui job în prezent. „Adaptaţi-vă abilităţile astăzi pentru a putea obţine locurile de muncă disponibile în industriile mai puţin afectate. Interesaţi-vă de domeniile pentru care UE alocă finanţări, rambursabile sau nu. Este posibil ca guvernul sau diverşi antreprenori să obţină astfel de bani şi să dezvolte locuri de muncă în arii de activitate variate (resurse umane; transporturi; mediu; administraţie; agricultură şi viticultură; educaţie)“, precizează www.myjob.ro, care explică faptul că, deşi mediul de afaceri românesc este destul de instabil, iar legislaţia nu încurajează foarte mult iniţiativa, aţi putea lua în considerare ideea de antreprenoriat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII