14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlocaţii bugetare cu măsură strâmbă

Alocaţii bugetare cu măsură strâmbă

Mai multe primării din Dolj care aveau nevoie urgentă de bani au fost sărite şi la ultimele alocaţii bugetare din fondurile de rezervă ale guvernului.

În vreme ce unele primării din Dolj au primit bani şi pentru continuarea lucrărilor de infrastructură demarate pe Ordonanţa 7, şi pentru cheltuieli curente şi de capital, altele cumpără lemne pentru încălzirea şcolilor pe datorie sau amână încă un an alimentarea cu apă sau canalizarea localităţilor. În Dolj, au fost trimise săptămâna trecută 3,3 milioane de lei, dintr-un total de 100 de milioane de lei alocate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale din toată ţara. Cele 3,3 milioane de lei au fost împărţite la 46 de localităţi. Dintre acestea, unele au mai primit bani şi cu două săptămâni în urmă, pentru continuarea unor lucrări de alimentare cu apă potabilă, construcţii de poduri, sisteme de canalizare şi săli de sport, investiţii demarate conform Ordonanţei Guvernului nr. 7 din 2006. Câteva exemple sunt, în ordine alfabetică, Argetoaia, Bechet, Braloştiţa, Breasta, Coşoveni, Daneţi, Desa, Filiaşi, Mischii, Predeşti, Teasc. Altele nu au primit nici un leu tot anul. Tot în ordine alfabetică, putem exemplifica Bratovoieşti, Bucovăţ, Segarcea, însă sunt mult mai multe. Întrebat cum se descurcă atât de bine încât nu e nevoie de sprijin guvernamental pentru Bratovoieşti, primarul Marin Ion face haz de necaz: „Probabil că guvernul a auzit că noi am cumpărat lemne cu plata altădată ca să poată merge copiii la şcoli. Adică am împrumutat. Le-am luat pe datorie. Aşa că de ce să ne mai dea şi bani?“.
Una peste alta, primarul Ion spune că poate plăti salariile personalului şi fără bani de la guvern, dar că rămân celelalte probleme, de infrastructură. „Sigur că sunt multe de făcut. Aşteptăm, ce să facem, poate la rectificarea bugetului Consiliului Judeţean Dolj să primim ceva“, speră primarul din Bratovoieşti. Omologul său de la Bucovăţ, Vasile Constantin, este şi mai tranşant.
„Am peste un miliard de plătit pentru lucrările la sistemul de alimentare cu apă. Am cerut banii de nenumărate ori, că investiţia este tot pe Ordonanţa 7 şi constructorul a băgat banii. Tot pe Ordonanţa 7 am şi baza sportivă, fundaţia e turnată de nu ştiu când, tot pe banii unui constructor. Ce să mai vorbim? Dacă nu ne place Boc, asta e!“, a declarat Vasile Constantin. Alţi primari doljeni săriţi la alocaţiile bugetare au spus că şi-au luat gândul de la ajutor din partea guvernului şi că aşteaptă un semn de la consiliul judeţean, la ultima rectificare de buget.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII