12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTermoficarea se jură că nu are datorii la Fisc

Termoficarea se jură că nu are datorii la Fisc

În timp ce ANAF susţine că Regia de Termoficare Craiova este executată silit pentru datorii către bugetul de stat, Regia neagă faptul că ar avea ceva de plată către Fisc.

Printre marii contribuabili doljeni datori către bugetul consolidat al statului se numără şi Regia de Termoficare Craiova. Pe lista dată publicităţii de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), regia craioveană figurează că ar fi avut (până la începutul lunii iulie 2009) datorii vechi către bugetul statului în sumă de patru milioane de lei şi mai are restanţe aferente anului în curs în sumă de 6.800 de lei, la secţiunea „Alte impozite“. Tot pe portalul ANAF, suntem informaţi că Regia de Termoficare din Craiova s-ar afla în procedură de executare silită. În virtutea Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile publice, ne-am adresat ANAF pentru a verifica autenticitatea datelor publicate pe lista datornicilor. Fiscul a confirmat că Regia de Termoficare Craiova are datorii de 6.800 de lei către bugetul de stat. „Totodată, menţionăm că pentru recuperarea acestor obligaţii bugetare restante, organele fiscale teritoriale acţionează prin toate posibilităţile legale prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare“, au spus reprezentanţii Direcţiei de Comunicare, Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul ANAF. Regia este controlată din punct de vedere fiscal direct de la Bucureşti, fiind inclusă în categoria marilor contribuabili.

Regia neagă faptul că ar avea debite către stat

Directorul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, susţine că entitatea pe care o conduce nu are nici o datorie către bugetul consolidat al statului şi nici nu se află în vreo formă de executare silită din partea ANAF. „Pe cuvântul meu că nu avem datorii la stat! Datoriile noastre sunt de altă natură, dar nu sunt către bugetul de stat“, a spus Tatian Tudorache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS