6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHidrocentrală în parteneriat cu bulgarii

Hidrocentrală în parteneriat cu bulgarii

Ministrul român al economiei, Adriean Videanu, a discutat cu omologul său bulgar, Traicho Traikov, despre posibilitatea construirii, de către România şi Bulgaria, a unei hidrocentrale pe Dunăre.
Ministrul bulgar al economiei a explicat că săptămâna aceasta România şi Bulgaria vor forma un grup de lucru pentru a începe studiile în vederea unui proiect de hidrocentrală pe Dunăre, obiectivele fiind atât energetice, cât şi pentru îmbunătăţirea navigaţiei pe fluviu, relatează site-ul Novinite.com.
Ministrul Adriean Videanu declara pe 10 iunie că autorităţile române şi bulgare discută despre oportunitatea construirii unei noi hidrocentrale pe Dunăre, pe lângă cea de la Porţile de Fier, iar cel mai bun loc este considerat a fi la Măcin. Alte posibile amplasamente avute în vedere sunt Turnu Măgurele şi Călăraşi.
„Soluţia optimă este Măcin, pentru că face Dunărea navigabilă tot anul. Dacă noua hidrocentrală ar fi amplasată la Turnu Măgurele sau Călăraşi, ar diminua din puterea Porţilor de Fier. Sper ca până la sfârşitul anului să avem locaţia“, a spus atunci Videanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII