20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContex de toamnă, un târg cu marfă diversificată

Contex de toamnă, un târg cu marfă diversificată

Foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ face de ieri concurenţă magazinelor din Craiova. Peste 30 de firme, în mare parte producători, expun la Contex 2009 ediţia de toamnă sute de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi produse complementare.

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj organizează, în perioada 23-27 septembrie, în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, ediţia de toamnă a Contex 2009. „Această manifestare reuneşte peste 30 de expozanţi, producători şi comercianţi de confecţii, pielărie, blănărie, marochinărie şi încălţăminte din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Piatra-Neamţ, Slatina, Sebeş“, a declarat Ioan Vigaru, preşedintele CCI Dolj. El a explicat că reperele acestei manifestări sunt calitatea produselor, diversitatea de bunuri şi preţurile de producător.

Articole pentru iarnă, la preţuri pornind de la 50 de lei

Târgul inaugurat ieri vine în întâmpinarea celor care vor să se pregătească din timp pentru sezonul rece, vizitatorii putând descoperi modelele şi culorile pe care comercianţii şi producătorii le propun pentru perioada următoare. De aici se pot achiziţiona pulovere începând de la 50 de lei, sarafane de la 65 de lei, costume bărbăteşti de la 200 de lei, pantaloni bărbăteşti între 50 şi 190 de lei, sacouri de la 80 la 150 de lei. În ceea ce priveşte paltoanele, în funcţie de lungime şi de calitate, acestea se vând la preţuri care variază între 80 şi 440 de lei. Vizitatorii care vor încălţăminte de toamnă-iarnă ar trebui să ştie că, la această ediţie a Contex, comercianţii vând botinele la preţuri în jur de 140 de lei, iar cizmele cu 150-190 de lei. Din oferta comercianţilor nu lipsesc nici gecile de piele, de damă şi de bărbaţi (350-390 de lei) şi nici produsele din blană. „Preţurile la hainele de blană variază între 800 şi 10.000 de lei. Se mai şi negociază, pentru că altfel nu mai merge. Oricum, noi avem preţuri de producători“, a declarat Leontina Bora, unul dintre fabricanţii prezenţi la târg.

Promoţii la hainele de vară

Oferta celor 30 de comercianţi prezenţi în foaierul Teatrului Naţional nu cuprinde însă numai produse din noile colecţii, ci şi articole din colecţiile de vară, pentru care practică preţuri speciale: tricouri de la 10 lei, pantaloni de la 15 lei, cămăşi cu mânecă scurtă de la 20 de lei, bluze de vară de la 25 de lei, cămăşi cu mânecă lungă de la 30 de lei, încălţăminte de la 60 de lei, rochii de la 65 de lei, genţi de la 80 de lei. La târg participă şi câteva firme care comercializează bijuterii de argint şi gablonţuri.

2009, primul an cu trei târguri Contex
Anul acesta este primul în care CCI Dolj a organizat trei târguri Contex, introducându-se şi o ediţie de vară. „Am luat această decizie datorită solicitărilor venite din partea producătorilor“, a declarat George Moţăţăianu, directorul Direcţiei Relaţii şi Practici Camerale din cadrul CCI Doli. Acesta a explicat că s-a decis organizarea unei ediţii de vară a Contex atât pentru a diversifica oferta de produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte în toate anotimpurile, cât şi pentru a se alinia trendului naţional de a se organiza astfel de evenimente în fiecare anotimp. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII