16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAtenţie mărită la cumpărarea unei locuinţe!

Atenţie mărită la cumpărarea unei locuinţe!

Oricât ar fi de tentantă, achiziţionarea unui imobil poate da multe bătăi de cap unui cumpărător, mai ales în situaţia economică actuală. Specialiştii vă sfătuiesc ca, înainte de a investi bani într-o locuinţă, să aveţi în vedere anumite elemente.

Cumpărătorii pot face o serie de greşeli la achiziţionarea unei locuinţe. Una dintre acestea este că ei nu se gândesc la preţul cu care ar putea revinde imobilul respectiv după o anumită perioadă, acesta trebuind să fie cel puţin egal cu preţul de achiziţie. În acest sens, trebuie avute în vedere mai multe elemente care influenţează preţul unui imobil (locaţia, anul de construire, împărţirea locuinţei, aspectul clădirii şi al scării de acces, mijloace de transport, spaţii comerciale, vecinii). Totuşi, potrivit specialiştilor, în situaţia actuală din piaţa imobiliară, cei care vor cu adevărat să-şi cumpere o locuinţă nu ar trebui să se concentreze doar asupra acestui element. „În momentul cumpărării unei noi locuinţe nu încercaţi să vă gândiţi doar la ce preţ veţi putea revinde imobilul respectiv peste câţiva ani. Acest lucru este aproape imposibil de prevăzut, având în vedere schimbările care se pot produce pe piaţă într-o perioadă de timp atât de lungă. În primul rând trebuie să căutaţi o locuinţă pe placul dumneavoastră, în care să vă simţiţi bine“, notează consilierimobiliar.com. Asta deoarece, dacă vă concentraţi prea mult asupra încercării de a face o afacere bună, este posibil să finalizaţi prin a cumpăra o locuinţă care nu vi se potriveşte dumneavoastră şi familiei, iar necesitatea efectuării unor modificări ar genera unele costuri suplimentare substanţiale. „O casă trebuie cumpărată pornind de la nevoile familiei, de la ce i se potriveşte acesteia“, precizează specialiştii.

Nu amânaţi prea mult investiţia

O greşeală frecvent făcută de potenţialii cumpărători ai unei locuinţe este faptul că nu ţin cont de toate detaliile. Cei care iau în calcul varianta unui imobil mai vechi nu îl inspectează în detaliu, astfel că riscă să investească mult mai mult decât îşi planificaseră în renovarea sa. Altă eroare este şi faptul că potenţialii cumpărători uită să verifice reputaţia constructorului. „Verificarea firmei care s-a ocupat sau se va ocupa de construcţie, în cazul unei case noi, este necesară pentru a nu avea surprize mai târziu“, spun specialiştii, care atrag atenţia că o greşeală majoră este luarea deciziei cumpărării în grabă. De aceea, ei vă îndrumă să vă gândiţi bine înainte de a lua o astfel de hotărâre. Aveţi însă grijă să nu amânaţi procesul de cumpărare prea mult, deoarece riscaţi să pierdeţi atât casa pe care v-aţi dorit-o, cât şi timpul şi banii investiţi până în momentul respectiv.
În cazul în care apelaţi la o agenţie imobiliară, foarte importantă este clarificarea rolurilor şi îndatoririlor celor implicaţi în procesul de cumpărare, precum şi a cheltuielilor necesare. „Un cumpărător poate crede că vânzătorii plătesc comisioanele tranzacţiei sau anumite impozite şi taxe, însă nu întotdeauna se întâmplă acest lucru. Când se descoperă adevărul, poate fi prea târziu. Prin urmare, citiţi cu atenţie contractele!“, spun specialiştii casidascount.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII