15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlegeri la Turburea pentru desemnarea viitorului primar

Alegeri la Turburea pentru desemnarea viitorului primar

În comuna gorjeană Turburea au avut loc ieri alegeri pentru desemnarea noului primar al localităţii, după ce fostul edil-şef a murit pe 24 iunie într-un accident de circulaţie.

Alegătorii au fost cu mult mai conştiincioşi faţă de alegerile locale trecute şi s-au prezentat în număr mare să-şi voteze viitorul primar. Victoria Olteanu, de 62 de ani, se îndrepta la ora 9.00 către secţia de votare împreună cu fiul său. Bătrâna a spus că îl regretă pe fostul primar: „Era bun cel care a fost. Acum nu ştiu ce o să mai fie“.
Maria Motorga, de 64 de ani, a venit şi ea tot de dimineaţă să-şi exprime votul. Bătrâna nu era încrezătoare: „Omul e schimbător. Mă gândesc că, dacă va ieşi şi nu are consiliul de partea sa, atunci nu va putea face treabă“.

Prezenţă mare la urne

Reprezentanţii secţiilor de votare au fost surprinşi de numărul mare de alegători prezenţi la urne. Emanoil Pitropu, vicepreşedintele Secţiei de votare nr. 2 din Turburea, a precizat că la ora 9.15 prezenţa la urne a fost de peste 10%: „Dacă acest ritm se păstrează, la ora 17.00 se încheie procesul de votare şi închidem secţia“.
Conform raportărilor Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 65 Turburea, la ora 10.00 prezenţa la vot a fost 16,22%, iar la ora 14.00 de 43,28%. „Nu s-au înregistrat contestaţii şi nici probleme deosebite“, a precizat Gheorghe Focşan, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 65 Turburea.

Şase candidaţi pentru fotoliul de primar

În cursa pentru obţinerea fotoliului de primar s-au înscris şase candidaţi: Teodor Iloiu (PSD), cel care a fost primar până înainte de alegerile locale de anul trecut, Daniela Ursulescu (PNL), soţia primarului decedat, Ion Bîrcă (PD-L), Ionel Ovidiu Marcoci (PRM), Dumitru Coman (PNG) şi Vasile Băltăreţu-Dinică (PC). Aproape toţi candidaţii, în afară de cel al PSD, au avut un slogan electoral cu care au încercat
să-şi convingă electoratul. Potrivit sondajelor, candidatul cu cele mai mari şanse este chiar soţia primarului decedat, care, după toate calculele, va intra în turul doi cu fostul primar Teodor Iloiu.

Turburea, loc de pelerinaj pentru liderii politici

Comuna Turburea, situată cam la jumătatea distanţei dintre Craiova şi Târgu Jiu, a fost ieri un loc de pelerinaj pentru liderii organizaţiilor politice judeţene. Ionel Manţog, liderul PD-L Gorj, s-a aflat în comună chiar de la primele ore ale dimineţii. Şi Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD Gorj, a fost în zonă pentru a vedea la faţa locului cum decurge procesul de votare.
Acuzaţiile lansate de candidaţi nu au lipsit. Teodor Iloiu, candidatul PSD Gorj, a spus că toţi cei care lucrează la cele două termocentrale, Rovinari şi Turceni, au primit directive privind modul în care să voteze. Unul dintre cei mai supăraţi candidaţi a fost cel al PNG, Dumitru Coman: „Afişele astea (de la intrarea în Secţia de votare nr. 2) nu erau ieri (sâmbătă – n.r.) aici. Au apărut peste noapte. Am vrut să depun şi eu o contestaţie pentru că s-a refuzat deplasarea unei urne mobile la o mătuşă care este paralizată şi nedeplasabilă, dar mi s-a respins pentru că nu deţineam acte medicale. Nu am avut de unde să le iau pentru că medicul era în concediu. Nu am avut la cine să depun contestaţia pentru că în ziua alegerilor nici preşedintele Biroului Electoral şi nici locţiitorul nu se aflau la sediu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS