21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDoljul are mai mult ca prefect...

Doljul are mai mult ca prefect…

Conducerea Prefecturii Dolj a avut nevoie de doi ani şi şapte luni ca să-şi dea seama că România a intrat în UE şi deci nu mai este necesar Serviciul de Integrare Europeană din cadrul acestei instituţii.

La mai mult de doi ani şi jumătate de la intrarea României în UE, Serviciul de Integrare Europeană din cadrul Prefecturii Dolj aproape a dispărut din organigrama Instituţiei Prefectului. Nu chiar de tot, ci doar a fost reorganizat, prin schimbarea denumirii şi primirea unor noi atribuţii, în baza noii organigrame a prefecturii, care a intrat în funcţiune de la 1 august.
„Au fost făcute modificări de structură, pentru a creşte operativitatea în îndeplinirea sarcinilor de serviciu a tuturor structurilor organizatorice, pentru a separa foarte clar atribuţiile unora de ale celorlalţi. În acest sens, au fost făcute şi mutări fizice în clădire, refăcându-se inclusiv numerotarea camerelor din instituţie şi stabilirea destinaţiei fiecărui spaţiu din Palatul Administrativ, astfel încât să nu se mai piardă timp cu plimbările dintr-un birou în altul, iar cei dintr-o structură să fie la un loc, pentru a putea colabora în mod direct“, a explicat ieri prefectul de Dolj, Florin Stancu, de ce era necesară noua organigramă.

Se caută minţi limpezi

În baza noii organigrame, fostul Serviciu de Integrare Europeană a devenit Serviciul de Strategii, Programe şi Afaceri Europene. Direcţia Juridică a fost, de asemenea, structurată pe patru compartimente: unul care se va ocupa exclusiv de problematica actelor cu caracter reparatoriu în ceea ce priveşte fondul funciar, unul care se va ocupa exclusiv de problema acordării vizei de legalitate, unul de contencios-administrativ şi altul de informare publică şi soluţionare petiţii. „Aceste compartimente nu au câte un şef, dar, în timp, cred că se va impune stabilirea câte unui coordonator al activităţii. Acesta trebuie să fie mintea limpede în fiecare compartiment, dar nu un şef care să primească o indemnizaţie în acest sens“, a spus prefectul Stancu.
Un nou serviciu în cadrul acestei organigrame este cel pentru coordonarea serviciilor publice deconcentrate şi de utilităţi publice, care este structurat pe două compartimente: unul privind coordonarea serviciilor deconcentrate şi altul pentru situaţii de urgenţă şi de ordine publică.
Structura de personal a Prefecturii Dolj nu s-a schimbat însă, nefiind permise nici angajări, nici transformări de posturi şi nici mutări, astfel că la nivelul instituţiei a rămas acelaşi număr de posturi de conducere şi de execuţie. Prefectura Dolj are un total de 64 de angajaţi şi două posturi neocupate, ambele blocate – un şef de serviciu şi un referent – care sunt la Serviciul pentru coordonarea serviciilor publice deconcentrate.

Totul la prefect, nimic la subprefecţi

Nu poate trece neobservat faptul că, prin noua organigramă, toate structurile organizatorice au fost trecute în subordinea directă a prefectului (impus de PSD), răspunzând doar în faţa acestuia, nu şi a subprefecţilor (care provin de la PD-L). Aceştia din urmă devin doar simpli executanţi ai dispoziţiilor primite de la prefect.
„Toate structurile sunt în subordinea prefectului. Practic, prin această organigramă am evitat dubla subordonare a unor servicii, astfel încât să nu apară eventuale blocaje. Subordonarea tuturor structurilor este direct la prefect, subprefecţii având doar competenţa de a gestiona activitatea unora sau altora dintre aceste structuri, conform fişei postului şi delegării de atribuţiuni de la nivelul prefectului şi conform rezoluţiei pe lucrările primite prin registratura instituţiei, rezoluţii pe care, sigur, le primesc de la prefect“, a declarat Florin Stancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII