Acasă Bani & Afaceri DN 65 va fi reparat până la sfârşitul lunii septembrie

DN 65 va fi reparat până la sfârşitul lunii septembrie

Lucrările pentru refacerea Drumului Naţional 65 în zona Saru au început în iulie. Potrivit reprezentanţilor Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, refacerea tronsonului de drum afectat de ruptura de terasament a necesitat o serie de studii şi proiecte, după care a fost obţinută finanţarea. Lucrările sunt în derulare. „Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a dispus în cauză efectuarea unei expertize, după care au început lucrările. Din concluziile acesteia reiese faptul că incidentul s-a produs din cauza unei rupturi în terasamentul drumului. În prezent se lucrează la amplasarea gabioanelor (cadre de metal cu plase umplute cu piatră – n.r.), iar zilele acestea se vor înlocui cele două casete de drum“, a explicat Viorica Mitrache, directoare adjunctă la SDN Slatina.
Aceasta a menţionat că: „După ce se vor înlocui cele două casete, se va reface şi capătul de podeţ, apoi se va face umplutura şi se va turna asfalt“. Viorica Mitrache este de părere că spre sfârşitul lunii viitoare, lucrările pentru refacerea tronsonului afectat vor fi gata.

De vină sunt precipitaţiile

„Avaria“ de anul acesta vine la mai puţin de un an, când, în zonă, pe acelaşi sens de mers, DN 65 a cedat prima dată. Viorica Mitrache a încercat să explice: „Cele două evenimente nu au legătură unul cu altul. Primul a fost cauzat de alunecările de taluz, iar acum s-a produs o ruptură de terasament“. Aceasta a mai dat asigurări că tronsonul de drum este cât se poate de sigur şi că producerea unor astfel de evenimente nu poate fi anticipată. „Zona este cât se poate de sigură. Din punct de vedere geografic, în judeţul nostru, DN 65 nu tranzitează forme de relief care să creeze dificultăţi. Cauzele care au dus la ruperea drumului în luna iulie au fost precipitaţiile“, a precizat directoarea adjunctă al SDN Slatina.
DN 65 s-a surpat la începutul lunii iulie, în dreptul bornei kilometrice 34. Locul a fost semnalizat prin indicatoare şi marcaje, iar circulaţia a fost restricţionată pe sensul de mers către Craiova, şoferii circulând pe o singură bandă. În cauză au fost informate prefectura şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt. Potrivit datelor comunicate de SDN Slatina, lucrările sunt efectuate de General Trust din Piteşti. Banii necesari investiţiei au fost alocaţi prin Compania Naţională de Drumuri. Reprezentanţii SDN Slatina nu au putut preciza cu exactitate care a fost suma aferentă lucrărilor pentru refacerea porţiunii afectate.

Exit mobile version