6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFirmele de leasing au propriile parcuri auto

Firmele de leasing au propriile parcuri auto

După ce unele bănci au creat pe site-urile lor o secţiune special dedicată imobilelor aflate în executare silită, unele societăţi de leasing au făcut secţiuni asemănătoare pentru bunurile recuperate de la clienţii rău-platnici.

Un exemplu în acest sens este BCR Leasing IFN, care a lansat site-ul http://revanzare.bcr-leasing.ro, ce oferă celor interesaţi de chilipiruri posibilitatea de a cumpăra autovehicule şi echipamente la preţuri avantajoase. Acestea pot fi achiziţionate atât de persoane fizice, cât şi juridice, prin toate sistemele de plată: numerar, leasing sau credit. Căutarea se poate face după marca preferată (aproximativ 60 de variante), caracteristici tehnice, preţ, an de fabricaţie, tip de combustibil, număr de kilometri parcurşi (în ofertă există chiar şi autovehicule cu zero kilometri), iar vehiculele propuse pentru revânzare pot fi vizualizate împreună cu toate detaliile referitoare la numărul de identificare a ofertei, model, culoare, an fabricaţie, kilometri rulaţi, putere etc. „Principalele avantaje ale ofertei de bunuri recuperate sunt legate de posibilitatea achiziţionării în leasing a acestora în condiţii financiare atractive, de posibilitatea negocierii, de alegerea duratei contractului în funcţie de dorinţa şi situaţia clientului şi de posibilitatea recuperării TVA-ului, în cazul firmelor. Mai mult, calitatea maşinii este mai bine corelată cu preţul său de vânzare, întrucât stabilirea preţului are la bază, printre altele, o expertizare tehnică făcută de specialişti“, a declarat Claudiu Stănescu, director general al BCR Leasing IFN.

Parcurile pentru maşinile recuperate, doar în zona Bucureştiului

Pentru a beneficia de vehiculele scoase la revânzare (al căror preţ afişat reprezintă baza de referinţă în negocierea unei oferte de preţ personalizate), potenţialul client trebuie să-şi aleagă autovehiculul/echipamentul dorit şi să contacteze un specialist al Departamentului de Revânzare care să-i faciliteze vizionarea acestuia. După aceea, trebuie să trimită la BCR Leasing IFN oferta sa de preţ, utilizând un formular care se poate descărca de pe site. Preţul de vânzare se stabileşte pe baza celei mai bune oferte primite, utilizând ca bază de apreciere rapoartele de evaluare şi cotaţiile pieţei pentru tipul de autovehicul ofertat. Răspunsul va veni în maximum cinci zile lucrătoare de la data transmiterii ofertei. „În prezent, BCR Leasing IFN dispune de parcuri pentru maşinile recuperate doar în zona Bucureştiului, de unde se administrează centralizat activitatea de revânzare. Pentru moment, potenţialul client ar trebui să vină în Bucureşti pentru recepţia maşinii“, a precizat Claudiu Stănescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII