17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriRuleta rusească, la Electroputere Craiova

Ruleta rusească, la Electroputere Craiova

Salariaţii fabricii au intrat la ruleta prin care vor afla dacă sunt sau nu pe lista celor 500 de disponibilizaţi care vor pleca acasă de pe 10 august. Unele surse spun că trebuie să ai pile ca să nu fii pe listă, oficialii susţin că există criterii bine stabilite în baza cărora se fac disponibilizările.

 

 Administraţia Electroputere SA Craiova s-a trezit cu o ploaie de contestaţii, după ce a făcut cunoscută lista celor 500 de angajaţi care urmează să fie disponibilizaţi în perioada 10 august – 8 septembrie, au dezvăluit surse din interiorul fabricii. Din cauza crizei financiare, societatea se vede nevoită să renunţe la o parte a salariaţilor. Potrivit declaraţiilor iniţiale, majoritatea disponibilizaţilor pleacă la cerere şi vor primi cinci, şapte sau nouă salarii compensatorii, în funcţie şi de vechime. În plus, unii dintre ei ar trebui să iasă în curând la pensie. Surse din fabrică susţin că nu în toate cazurile punerea pe lista disponibilizaţilor se face corect.
„Nimeni nu ştie precis care sunt criteriile în baza cărora unii salariaţi sunt trecuţi pe această listă. La Electroputere au fost în ultimii ani valuri succesive de disponibilizări. La un moment dat, am plecat eu şi a rămas soţul, pentru că aşa s-a decis: acolo unde lucrează ambii soţi, să rămână unul singur. Am plecat eu, iar acum soţul s-a trezit pe listă. Numai cei cu pile la conducere sau la sindicat rămân“, spune una dintre surse. „Nu mi s-a pus în faţă nici o evaluare, cartea mea de muncă este curată. Mi-au spus că trebuie să dea o listă şi atât. Cunosc persoane care au fost mutate disciplinar la alte fabrici şi apoi au revenit, iar acum nu sunt pe listă. Cunosc familii care lucrează aici şi nici unul dintre soţi nu se află pe listă. Dacă nu eşti agreat de director sau de liderul de sindicat nu ai nici o şansă. La noi în fabrică, peste jumătate dintre cei care se aflau pe listă au depus contestaţii“, afirmă, la rândul său, un angajat revoltat.

Se numără contestaţiile

Liderul de sindicat Aurel Bojenoiu spune că „evaluările“ sunt făcute de şefii salariaţilor vizaţi şi de reprezentanţii sindicali.
„Sunt maximum 20 de contestaţii, exagerează cei nemulţumiţi. Există nişte criterii în baza cărora noi evaluăm situaţia. Spre exemplu, principalul criteriu îl constituie aportul profesional, disciplina, vârsta şi cazurile sociale. Cei aflaţi aproape de pensionare sunt pasibili să intre pe listă. De asemenea, dacă într-o familie ambii soţi lucrează în fabrică, nu putem să îi concediem pe amândoi. Dacă, în cazuri de evaluare similare, o familie are de întreţinut patru-cinci copii, iar alta nici unul, este protejată familia cu mai mulţi copii. Există o comisie care face evaluările, începând cu maistrul şi terminând cu şeful de atelier, directorul etc.“, a declarat Aurel Bojenoiu.
Pe de altă parte, directorul general al Electroputere, Adrian Dumitriu, spune că în calculele făcute de administraţie se restructurează posturi, şi nu oameni. „Nu ştiu exact câte contestaţii sunt. Nu le-am numărat, pentru că nu s-a terminat perioada în care se pot face contestaţii. Săptămâna viitoare, vom vedea exact câţi au depus contestaţii. A fost un proces de restructurare şi s-au desfiinţat nişte posturi“, afirmă Dumitriu.
După cum spune acesta, perioada de contestaţii este abia la început, deoarece înştiinţările au sosit de curând. În actualele condiţii de criză, este posibil ca patronatul să decidă desfiinţarea unora dintre fabricile care produc pierderi societăţii. Nu este ceva interzis, atâta timp cât obiectul principal de activitate al Electroputere îl constituie „fabricarea motoarelor, generatoarelor şi transformatoarelor electrice şi a aparatelor de distribuţie şi control al electricităţii“ – adică afacerea cea mai profitabilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII