7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAptitudini cu care învingeţi criza

Aptitudini cu care învingeţi criza

Este o perioadă dificilă, indiferent de domeniul în care activaţi, şi este cazul să evitaţi, pe cât posibil, să îngroşaţi rândurile şomerilor. Specialiştii în resurse umane v-au pregătit câteva ponturi ca să puteţi face lucrul acesta mai uşor.

Experţii vorbesc deja de­spre importanţa reţelei de contacte profesionale şi despre un CV bine pus la punct în ceea ce priveşte elementele esenţiale pentru obţinerea unui job în prezent. Dacă vă pregătiţi serios pentru ziua de mâine, adaptaţi-vă abilităţile astăzi pentru a putea obţine locurile de muncă disponibile în industriile mai puţin afectate. Interesaţi-vă de domeniile pentru care UE alocă finanţări, rambursabile sau nu. Este posibil ca guvernul sau diverşi antreprenori să obţină astfel de bani şi să dezvolte locuri de muncă în diferite arii de activitate. În prezent, pe site-urile de specialitate, domeniile pentru care se primesc proiecte sunt: resurse umane, transporturi, mediu, administraţie, agricultură şi viticultură, educaţie.

Limbile moderne – un atu în orice perioadă

În ceea ce priveşte mişcările de pe piaţa muncii, cele mai mari şanse de angajare le au, în prezent, absolvenţii de profil tehnic – tot ce ţine de IT şi farmaciştii. Având în vedere aceste aspecte, luaţi în considerare dezvoltarea acelor aptitudini necesare pentru domeniile amintite mai sus. În plus, deşi mediul de afaceri românesc este destul de instabil, iar legislaţia nu încurajează iniţiativa, aţi putea lua în considerare ideea de antreprenoriat sau, cel puţin, cea de freelancer.
Limbile moderne sunt un atu în orice perioadă, iar acum, mai mult ca oricând, vă pot ajuta în carieră. Pe lângă limba engleză, pe care aproape toată lumea susţine că o vorbeşte, axaţi-vă pe franceză, limbi nordice sau exotice. Aptitudinile de comunicare, scrisă şi orală, sunt utile în orice job şi în orice timpuri. Încercaţi să fiţi cât mai diplomat şi deschis, pentru a reuşi în carieră. Spiritul analitic şi adaptabilitatea sunt printre cele mai solicitate abilităţi de către angajatori; fiţi pregătit să le dezvoltaţi. În plus, lucrul în echipă şi seriozitatea sunt atuuri care vă pot păstra locul de muncă sau vă pot ajuta să obţineţi un job mai bun.
Alegeţi astfel să vă promovaţi punctele tari în CV şi scrisoarea de intenţie şi să le argumentaţi prin exemple la interviu.

Sursa: myjob.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII