17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPrimăria Motru, în impas financiar

Primăria Motru, în impas financiar

Primăria Motru se confruntă cu serioase probleme financiare. Primăria nu a mai încasat de aproximativ trei luni contribuţia din impozitele pe salarii de la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO), suma restantă fiind de peste un milion de lei.
„În fiecare lună, trebuie să ne intre în cont de la SNLO aproximativ 350.000 de lei. Nu am mai primit nimic de trei luni, pentru că unitatea nu şi-a achitat contribuţiile la bugetul de stat. Aceşti bani sunt foarte importanţi pentru bugetul local. Nu ştiu ce şanse de revitalizare a activităţii în sectorul minier sunt în condiţiile în care am văzut planul de restructurare a mineritului, iar zona noastră este moartă, pentru că nu mai sunt prevăzute investiţii şi minele de subteran, care există, vor fi închise“, a precizat Dorin Hanu, primarul din Motru.
Angajaţii Primăriei Motru şi-au primit la timp retribuţiile în luna iunie, dar impozitele aferente salariilor au fost plătite cu întârziere. În cadrul primăriei îşi desfăşoară activitatea 85 de salariaţi. Primarul Dorin Hanu spune că există pericolul, în cazul în care blocajul va persista, ca salariile să fie acordate cu întârziere: „Am reuşit până acum să plătim la timp salariile, pentru că s-au făcut rectificări de buget. Pe luna trecută am plătit la timp salariile, dar s-a întârziat cu achitarea impozitelor aferente. Nu ştiu ce se va întâmpla dacă situaţia aceasta de blocaj financiar va continua, pentru că sunt puse în pericol atât proiectele de investiţii pe care le avem în derulare, cât şi plata salariilor. Sper că nu se va ajunge într-o asemenea situaţie“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII