Incubator de afaceri în Parcul Industrial

Autori


Parcul Industrial „cre-şte“ cu 5,8 milioane de euro. Banii provin din fonduri europene nerambursabile şi o contribuţie de 10% a Consiliului Judeţean (CJ) Dolj şi sunt de-stinaţi reabilitării unor clădiri administrative şi hale industriale, amenajării unor parcări şi drumuri şi construirii unui imobil ce va adăposti un incubator de afaceri.

Scopul declarat al proiectului intitulat „Incubatorul de afaceri Craiova“, finanţat în cadrul Programului PHARE 2006 Dezvoltarea infrastructurii regionale, este să atragă firme şi afaceri, astfel încât să se creeze noi locuri de muncă, să genereze venituri bugetare şi urmează să fie încheiat în luna ianuarie 2010.

Întreprinderile mici şi mijlocii, segmentul-ţintă al proiectului, pot beneficia de facilităţi dacă aleg să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Parcului Industrial. „Avem în portofoliu firme care voiau să vină la noi. Practic, le punem la dispoziţie tot ce au nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea. Ne obligăm să le aducem utilităţile până la poarta fabricii, ei plătesc ceea ce consumă şi o redevenţă către Parcul Industrial“, a explicat Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj. Potrivit administratorului unic Parc Industrial SA Craiova, Marin Nicoli, societăţile care îşi desfăşoară activitatea în interiorul acestuia plătesc o chirie pe teren de cinci cenţi pe metrul pătrat.

Terenuri pentru furnizorii Ford

Potrivit lui Nicoli, în prezent, Parcul Industrial este complet ocupat în ceea ce priveşte clădirile şi în proporţie de 80% în ceea ce priveşte terenurile. „Avem 60 de cereri care aştea-ptă să fie onorate, însă ne confruntăm cu o lipsă de teren“, a declarat Nicoli. Administratorul Parcului Industrial a adăugat că mai multe firme furnizoare pentru fabrica Ford aşteaptă să primească teren, fiind vorba de un necesar de aproximativ 59 de hectare. „Există un interes foarte mare pentru Parcul Industrial, inclusiv din partea furnizorilor Ford, deoarece aici au toate utilităţile necesare, iar chiria porneşte de la 5 cenţi/mp. Fiecare firmă nu vrea decât de la cinci hectare în sus. Spre exemplu, EDI Distribution, care se va ocupa de transportul tuturor componentelor Ford, ne-a cerut opt hectare. Ne-a spus că sub această suprafaţă nici nu discută“, a completat Nicoli.


Întrebat cât crede că mai sunt dispuşi furnizorii Ford să aştepte punerea la dispoziţie a suprafeţelor, Nicoli a răspuns că, „din punctul meu de vedere, momentul adevărului va fi atunci când Ford va spune: «Veniţi!». Eu cred că în luna septembrie. Atunci, noi ar trebui să le putem spune dacă şi în cât timp le putem pune la dispoziţie terenul pe care ni l-au cerut“, a spus administratorul Parcului Industrial.

Parcul Industrial vrea să se extindă

Preşedintele CJ Dolj a declarat că ar fi nevoie de cel puţin 15-20 de hectare de teren pentru extinderea Parcului Industrial, însă acest lucru depinde de fondurile care vor fi disponibile. „Putem lua teren de pe piaţa liberă şi mai avem un proiect de hotărâre pentru opt hectare, un teren adiacent Parcului care aparţine Ministerului de Interne, mai precis Jandarmeriei. Privind cele trei milioane de euro pe care ni le-a luat guvernul, am discutat cu juriştii pentru a găsi o soluţie să recuperăm aceşti bani“, a declarat Prioteasa.

Marin Nicoli a avansat şi ideea unei asocieri public-private pentru rezolvarea problemei necesarului de teren. „Proprietarul intră în asociere public-privată cu Parcul Industrial, care pune terenul la dispoziţia firmei, aceasta achită chiria şi utilităţile şi noi îi plătim proprietarului o sumă de bani lunar. Este o soluţie avantajoasă pentru toate părţile“, a spus administratorul SC Parc Industrial SA.Comenteaza acum

4 Comentarii

 1. Radical said:

  10 % contributir a Consiliuliui Judetean … asta presupune ca parcul industrial mai este inca proprietate de stat, nu privat, nu ? Pt ca CJ nu poate finanta un mediu privat. Doar UE poate .

 2. VT said:

  D-le “Radical” , ia fa cateva sapaturi si vezi ce increngaturi sunt in acea organigrama a acestui Parc !!

 3. mamucika di Germania said:

  Cic “Banii provin din fonduri europene nerambursabile…[.. ]….. finanţat în cadrul Programului PHARE 2006 Dezvoltarea infrastructurii regionale, este să atragă firme şi afaceri, astfel încât să se creeze noi locuri de muncă, să genereze venituri bugetare şi”…sa faca jigodiile alea de romani spurcati si jecmaniti tot mai bogati!!! Adica n-a visat jigodia romaneasca, de la bacterie si pin’ la maimuta, de la maimuta si pin’n-prezent, sa fie milionara! Mde, altii muncesc, iar altii….putrezesc!N iet? No, n-telease-i bre? Eeeeee, nu!? No, sa mai auzim di binie!

 4. VT=Golan said:

  bai VT esti un jeg social ai 500 de euro de la Doru Magaru acum o saptamana

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 30 iunie 2009

Actualitate

» Târgu-Jiu: După 21.30, traficul feroviar a fost reluat
» Târgu Jiu: Carne alterată, confiscată de inspectorii veterinari
» Impiegaţii CFR au blocat două trenuri care treceau prin Gorj
» Rânca rămâne trei zile fără curent
» Fostul şef al SRI, deferit justiţiei
» Târgu Jiu: Adăpost nou pentru maidanezi
» Gunoiul gunoaielor
» Aviz pentru Muşetescu în dosarul ALRO
» Drumul Segarcea – Cârna, „semnat“ joi
» România nu mai are uraniu puternic îmbogăţit
» Un contribuabil la ghişeul Fiscului: „De coşmar!“
» Târgu Jiu: Deţinuţii vor în camera nupţială
» Cartea Albă a IMM-urilor
» O elevă din Craiova creează invitaţia de Ziua Independenţei Statelor Unite
» Surclasăm Caracalul: semafoare în giratoriu
» Chinezii vor investi în modernizarea Complexului Energetic Turceni
» Primarul din Orşova, tras pe dreapta de poliţie
» Dolj: Trei capturi de ţigări într-o zi
» Cel puţin 12 fani ai lui Michael Jackson s-au sinucis după moartea megastarului
» Italienii de la Alenia nu-şi dau concediile pe Avioane Craiova
» Angajaţii CFR Marfă intră în şomaj tehnic
» Hipermarket Dedeman, lângă Craiova

Local

» Începe admiterea la liceu
» N-am pierdut niciodată nimic, nici măcar viaţa…
» Scandal între slujitorii Domnului
» Nemţii plâng după tramvaiele din Craiova
» Satan, în spatele gratiilor
» Strivit de camion
» Ionuţ Dinu, reţinut pentru omor

Dolj

» Furaţi de autorităţi

Gorj

» O viaţă în munţi

Sport

» Scurte ştiri
» Arsenal se luptă pentru Benzema
» Olandezii de la Real ţin de contracte
» Torres vrea spanioli la Liverpool
» Radu şi Munteanu au jucat pentru Wolfsburg
» Brazilia s-a chinuit cu americanii
» Universitatea va întâlni Swindon Town
» Wobay, învoit şi apoi sancţionat
» Artimon: Salvarea poate veni de la Craiova
» GdS, locul doi la Cupa Presei
» Mititelu face marcaj echipei lui Penescu
» Gică Popescu, prins între dosarele Securităţii

Bani & Afaceri

» România are 82 de milioane de numere de telefon
» Firma românească – prea săracă pentru banii europeni
» Incubator de afaceri în Parcul Industrial

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiriî
» Fructul de mango, un ingredient bun la toate

Opinii

» Ştiinţa, tot fără antrenor

Top