10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSNLO amână disponibilizările

SNLO amână disponibilizările

Conducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) a decis să amâne cu o lună disponibilizarea celor 600 de angajaţi care se apropie de pensionare, din cauză că guvernul nu a modificat Ordonanţa nr. 116 din 2006, şi nu poate fi aplicat încă programul de prepensionare. Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a afirmat că a decalat programul de concedieri până la 1 august.
„Decizia de aprobare a OUG nr. 116/2006 trebuia luată în şedinţa de miercuri, dar s-a amânat aprobarea finală pentru viitoarea şedinţă de guvern, care are loc aproape de sfârşitul lunii. Acestea fiind condiţiile, nu mai putem să aplicăm programul de prepensionare de la 1 iulie şi suntem nevoiţi să îl amânăm până la 1 august. În prezent, ortacii sunt în şomaj tehnic şi vor reveni la lucru pe 15 iulie“. Acesta a mai spus că, după începerea serviciului, ortacii îşi vor pregăti dosarele de prepensionare.
SNLO anunţase că, de la 1 iulie, va concedia 600 de angajaţi care îndeplinesc toate condiţiile pentru a se încadra în programul de prepensionare care trebuia aplicat încă de la începutul lunii mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS