10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriOprea, încă şef peste liberalii doljeni

Oprea, încă şef peste liberalii doljeni

Preşedintele PNL Dolj, Mario Ovidiu Oprea, căruia colegii îi pregăteau eliberarea din funcţie săptămâna trecută, a rămas în fruntea organizaţiei locale în urma întrunirii de ieri a comitetului naţional executiv al partidului de la Bucureşti. Următoarele trei săptămâni va sta totuşi cu sabia deasupra capului.

Potrivit declaraţiilor liberalilor care până acum câteva zile voiau capul lui Mario Oprea, acesta a scăpat de demiterea din funcţie pe motiv că în situaţia Doljului mai sunt 12 organizaţii judeţene, cu rezultate la alegeri sub media pe ţară. În Dolj, liberalii au obţinut 10,36% la alegerile europarlamentare, în timp ce media pe ţară a PNL a fost de 14,53%.
Comitetul întrunit ieri a decis ca o comisie alcătuită din Crin Antonescu, vicepreşedintele PNL Ludovic Orban şi Radu Stroe, secretarul general al PNL, alături de Marin Almăjan, coordonatorul politic în a cărui zonă de responsabilitate se găseşte judeţul Dolj, să analizeze până pe 29 iunie rezultatele obţinute şi să comunice o decizie pe 6 iulie, cu ocazia Consiliului Naţional al partidului. În aceeaşi situaţie ca în Dolj se găsesc şi conducerile organizaţiilor liberale din judeţele Timiş, Sibiu, Argeş, Brăila, Arad, Olt, Ialomiţa, Suceava, Cluj, Bistriţa, Neamţ, precum şi din Sectorul 5.
Concret, în urma acestei hotărâri, Mario Oprea rămâne în funcţia de preşedinte al PNL Dolj. De partea cealaltă, adversarii săi declaraţi, respectiv grupul Dan Mogoş – Cosmin Enea şi susţinătorii acestora, s-au înmuiat. Cosmin Enea, care săptămâna trecută avansa demiterea liderilor de filiale cu rezultate slabe la alegeri ca fiind sigură, a declarat acum că hotărârea comitetului de la Bucureşti este bună, explicând că, „tot timpul când iei o decizie rapidă, e posibil să nu iei în calcul toate variantele“. Mihai Voicu, susţinătorul declarat al acestuia, a afirmat că decizia comitetului este una la care se aştepta. Deşi trecuţi acum în stand-by, adversarii lui Oprea nu au renunţat la dorinţa de a-l îndepărta pe acesta de la conducerea filialei. „Ştiu că există în acest moment o hârtie semnată de 20 de primari în sensul organizării de alegeri interne“, a adăugat Voicu, în timp ce Dan Mogoş a declarat că, în opinia sa, rezultatul va fi acelaşi: demiterea lui Oprea, chiar dacă va trebui să treacă trei săptămâni pentru a se ajunge la această decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII