8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri PNL Dolj îşi mazileşte preşedintele

PNL Dolj îşi mazileşte preşedintele

Liberalii doljeni au ajuns la concluzia că Mario Ovidiu Oprea, preşedintele organizaţiei locale, este de vină pentru rezultatul umilitor obţinut de filială la alegerile europarlamentare şi se pregătesc să îl „debarce“ din funcţie.

Comitetul executiv naţional al PNL se întruneşte luni la Bucureşti. La el participă toţi şefii de filiale din ţară, pentru a analiza rezultatele obţinute de partid la europarlamentarele din 7 iunie. „În funcţie de concluziile în urma analizei rezultatelor la alegeri atât pe filiale, cât şi pe colegii electorale, se vor lua măsuri. Deocamdată, se lucrează la această analiză“, a explicat Claudia Benchescu, consiliera personală a vicepreşedintelui PNL, Ludovic Orban.
Surse din partid afirmă că, în acest context, în urma rezultatului de 10,36% „reuşit“ de PNL Dolj, „este foarte posibil să i se ceară să îşi depună demisia (lui Mario Oprea – n.r.)“. Media pe ţară a PNL la europarlamentare a fost de 14,53% dintre voturi, partidul clasându-se pe locul trei, după PSD şi PD-L.

Capul lui Oprea, dorit de Mogoş&Co.

Demisia din funcţie a lui Oprea este susţinută de liberalii din organizaţia doljeană în frunte cu Dan Mogoş, vicepreşedinte al PNL Dolj. Întrebat despre rezultatul partidului la ultimele alegeri, Mogoş l-a pus pe seama unei gestiuni slabe a campaniei electorale, declarând că toată vina îi aparţine lui Oprea. Vicepreşedintele PNL Dolj a adăugat că, în cazul în care va fi nevoie, îşi va da demisia din funcţia pe care o ocupă în conducerea filialei pentru a forţa restructurarea acesteia. „Eu nu am nimic să îmi reproşez. Deşi nu sunt vinovat, am decis să îmi asum o parte din insucces şi, împreună cu alţi colegi din conducere, să îmi depun demisia din funcţia de vicepreşedinte, astfel încât filiala să se reorganizeze la toate nivelurile. Am mai făcut acest lucru în trecut, în 2007, şi s-a dovedit o măsură inspirată, care a dus la o creştere a procentului obţinut la alegerile locale. Dacă nu se restructurează conducerea organizaţiei, rezultatele la prezidenţiale vor fi sub aşteptări“, a declarat Mogoş.
Acesta a adăugat că, în cazul în care Mario Ovidiu Oprea renunţă cu sau fără voie la funcţia de preşedinte al PNL Dolj, îl va susţine pe Cosmin Enea pentru acest post. Oprea nu a putut fi contactat.

Posibilul interimar, contestat de Buzatu

Enea se bucura atât de susţinerea lui Mogoş, cât şi a lui Mihai Voicu, alt nume cu greutate în PNL Dolj. Contactat telefonic, acesta a declarat că nu se gândeşte la preşedinţia filialei locale, deoarece este bine ca preşedinte să fie cineva „care nu este plecat la Bucureşti“. „Eu sunt membru în biroul politic central. Cosmin Enea se bucură de o largă susţinere în Dolj, de susţinerea a 21 din 23 de primari PNL“, a declarat Mihai Voicu. „Ştiu sigur că se va ajunge săptămâna viitoare la măsura demiterii conducerilor filialelor care au obţinut rezultate proaste, nu neapărat sub media pe ţară, la alegerile europarlamentare, printre acestea fiind şi Dolj. Despre viitoarea conducere a filialei nu pot comenta, este decizia biroului politic central“, a declarat Cosmin Enea.  
Singurul care nu s-a declarat un susţinător al acestuia a fost Horaţiu Buzatu, care a explicat că „neperformanţa cronică“ a liberalilor în Dolj a fost cauzată şi de alte motive decât conducerea filialei. „Sunt motive care se văd cu ochiul liber. Cu vicepreşedintele CJ, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei, spre exemplu, nu m-am intersectat în campanie, de care m-am ocupat şi eu. Organizaţia municipală este marcată de incoerenţă şi de lipsă de acţiune politică. A existat tendinţa mai mult sau mai puţin vizbilă a unor primari de a evolua mai departe sub alte culori, şi chiar la nivelul organizaţiei judeţene sunt persoane care îşi fac cu ochiul ba cu PSD, ba cu PD. Nu cred că domnul Enea are autoritatea necesară pentru a conduce. O astfel de opţiune nu ar aduce liniştea de care e nevoie în partid“, a declarat Buzatu, adăugând că este necesară organizarea de alegeri interne. În opinia acestuia, o conducere bună a organizaţiei ar putea fi asigurată doar de „cineva din exteriorul biroului din Craiova, fie din cadrul autorităţii centrale“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII