Doljenii, datori vânduţi băncilor

Autori


Conform datelor de la BNR, restanţele populaţiei şi ale firmelor doljene la credite au crescut cu 51% în luna aprilie faţă de martie – la împrumuturile în lei şi cu 50% la cele în valută. Teoretic, fiecare doljean ar avea, în medie, o restanţă către bănci de 234 de lei.

Din ce în ce mai multe persoane fizice şi juridice nu mai au posibilitatea să îşi achite împrumuturile bancare. Volumul creditelor neachitate creşte vertiginos de la o lună la alta. Banca Naţională a României (BNR) a publicat, recent, ultima statistică pe luna aprilie 2009, privind comportamentul populaţiei şi al firmelor în legătură cu băncile. Restanţele doljenilor au crescut vertiginos în aprilie, faţă de martie, creditele (ratele) neachitate la scadenţă crescând cu aproximativ 51%, de la 71,9 milioane de lei în martie, la 108,39 milioane de lei în luna aprilie a acestui an. În cifre absolute, datoriile populaţiei şi ale firmelor doljene către bănci au crescut cu 36,47 milioane de lei într-o singură lună. Potrivit informaţiilor date publicităţii de BNR, în aprilie s-a înregistrat cea mai vertiginoasă creştere a restanţelor la credite, din octombrie 2008 (de când a început criza să îşi arate colţii şi în România) şi până la începutul lunii mai 2009. Este singura dată de la debutul crizei când restanţele la credite cresc cu un procent aşa de mare. În total, volumul creditelor în lei s-a diminuat în aprilie faţă de martie, ceea ce arată că firmele şi populaţia şi-au mai achitat din împrumuturi, iar volumul împrumuturilor noi nu mai este aşa de mare ca în alte perioade. În martie, totalul creditelor în lei era de 2,501 miliarde de lei, iar în aprilie a scăzut la 2,479 miliarde de lei.  

Restanţele în valută, uriaşe

Situaţia este similară şi la împrumuturile în valută. Dacă, în martie, doljenii aveau datorii către bănci neachitate la termen în sumă de 28,7 milioane de lei, în aprilie au crescut cu aproximativ 50%, la 43,5 milioane de lei. Doljenii au avut preferinţe pentru creditele în valută. Exprimate în lei, acestea se apropie de împrumuturile acordate de toate băncile comerciale în moneda naţională. Astfel, în luna aprilie, valoarea creditelor în lei era de 2,479 miliarde de lei, iar valoarea împrumuturilor în valută (exprimate tot în lei) era de 2,403 miliarde de lei.

234 de lei, datoria fiecărui doljean către bănci

Restanţele la credite totalizează în Dolj, la finele lunii martie, aproximativ 152 de milioane de lei, cumulat pentru creditele în lei şi cele în valută. Populaţia judeţului este de circa 650.000 de persoane. Teoretic, fiecare locuitor al lui ar avea, în medie, o restanţă către bănci de 234 de lei. Practic, nu doar


populaţia are restanţe în creştere către bănci, ci şi agenţii economici. Directorul Fondului Local de Garantare Craiova (filială a Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN SA), Gheorghe Lăpădat, susţine: „În cazul populaţiei, creşterea aşa de mare a restanţelor bancare este cauzată, pe de o parte, de pierderea locurilor de muncă în ultima perioadă, astfel că oamenii nu mai au de unde să-şi mai achite datoriile către bănci. Pe de altă parte, creşterea cotaţiei euro în raport cu leul a condus la majorarea ratelor bancare. Nu trebuie neglijată nici creşterea ratei dobânzii la creditele

populaţiei“. În legătură cu firmele, restanţele acestora către bănci au crescut ca urmare a crizei financiare şi a limitării creditării. „Multor societăţi comerciale nu li s-au mai prelungit liniile de credit de către bănci, pentru că nu se mai încadrau în indicatorii de bonitate, şi au acumulat datorii mari faţă de bugetul consolidat al statului“, a precizat Gheorghe Lăpădat. Acesta a mai spus că datoriile către bănci ale firmelor au crescut şi pentru că agenţii economici cer insolvenţa în instanţă. Alt factor ar fi acela că au crescut blocajele financiare între firme. „Dacă până acum plăţile între companii se făceau cu o întârziere de maximum 90 de zile, în prezent s-a ajuns şi la 120 de zile“, a mai precizat analistul citat.

În cazul populaţiei, creşterea aşa de mare a restanţelor este cauzată, pe de o parte, de pierderea locurilor de muncă în ultima perioadă, astfel că oamenii nu mai au de unde să-şi mai achite datoriile către bănci. Pe de altă parte, creşterea cotaţiei euro în raport cu leul a condus la majorarea ratelor bancare. Nu trebuie neglijată nici creşterea ratei dobânzii la creditele populaţiei“.

Gheorghe Lăpădat, directorul Fondului Local de Garantare CraiovaComenteaza acum

27 Comentarii

 1. judex52 said:

  Articole pe prima pagina !!! Mari, rosii sau portocalii !!! TREI- MARI , CU POZE LABARTATATE !!! CU ARTICOLE DE GENUL ASTA AR TREBUI SA INCEPETI PAGINATIA !!! OLTENI CU SACOSE, DIN CE IN CE MAI GOALE, CU NUMARUL SOMERILOR DIN CE IN CE MAI MARE, CU FIRMELE IN LICHIDARE !!! DE CE , VOI GURNALISTI COMANDITARI, NU TITRATI MARE !!! OLTENII, ROMANII O DUC DIN CE IN CE MAI RAU, IAR EI, POLITICIENII, SE BET, SE INCAIERA SI INJURA PT. CIOLANE EUROPENE !!! CONCRET !!! S-A RIDICAT VREUN EUROPARLAMENTAR, ACOLO LA BRUXELLES, SA SPUNA !!!! “BAAAAA, CU ROMANUL AMARAT CE AVETI DE GAND” ??? DA !!! NE-AU “DESCHIS GRANITELE” PT. “SLUGARNICIE” !!! PAMANTURILE, AGRICULTURA ROMANIEI ESTE VANDUTA LA “EUROPENI” SA FACA EI AGRICULTURA !!! LA NOI FURA POLITICIENII” !!! HAI OLTENI LA “CARREFOUR”- MADE IN FRANCE < CA "PIATA ROMANEASCA" NU MAI AVEM DE MULT !! HAI LA PRODUSE DIN IMPORT !! "MADE IN ROUMANIA" S-A DAT DE MULT !!! V-AM DAT-O VOUA !!! ASTA ATI VRUT, ASTA ATI OBTINUT !!! SARACIA LUCIE IN TARA, SA VA LUAM VOUA PRODUSELE " MUTANTE" !!!!

 2. Dan RO-tariu said:

  Toata decaderea Roamniei a inceput o data cu calitatea pierduta de catre toti cetateanii de a fi patroni, pentru ca pana in 1989 toti cetatenii erau patronii tarii, a intreprinderilor, a tot ceea ce misca in economie. Acum patronii devin sclavii multinationalelor , nu era bine la
  Electroputere, nici la Biosinteze cu salariu rezonabil …. las ca e bine acum …. muntii noastri aur poarta noi cersim din poarta-n poarta!

 3. Dan RO-tariu said:

  D-le Luci eu nu de prosperitatea mea ma plang – nu as vrea sa va redau proverbul cu cainele care maore de drum lung …. – ci de a poporului popor din care face parte si milionul de suflete care sunt sarci extrem. Nu-mi pasa de vaicareala tatalui dvs., iar daca aveti ceva sa-i reprosati faceti-o direct. Nu stiu la ce va raportati si ce intelegeti prin perioada infloritoare … da droguri nu erau in tara, deci nu era o perioada infloritoare pentru mafie. La fel si prostitutia si pornografia si nu existau nici libertatile sexuale exacerbate de azi, nici someri nici patroni foarte bogati. toate acestea au inflorit dupa. Insa poate dvs. ne spuneti ca toata averea poporului crescuta in acea perioada, functionala si profitabila, incepand cu irigatiile si terminand cu centrala nucleara (care era in constructie) sunt un semn de desfrunzire si nu de inflorire. nici macar cu oamneii nu sunt de acord. Sa o luam la nivel local: Busoi, Lelioara, Solomon, Marinica, Camataru, Marinescu, Prioteasa, Berceanu, si multi altii ce erau ei la 1989? Era vreunul activist de partid?! Si sa mai stiti ca activisti de partid erau foarte putini: 200 de oameni la nivel de judet si erau paltiti din cotizatiile membrilor de partid. M-ar mira ca un activist de partid sa nu fi putut explica fiului diferentele majore dintre sisteme, astfel ca fiul sa inteleaga ca inflorirea nu e egala cu suma magazinelor frumos luminate, frumos colorate ci inflorirea inseamna ceea ce cumpara efectiv poporul din aceste magazine. Mamei mele cu greu facea fata cu 1 litru de ulei cartelat de persoana , in 2007 consumul era la 0,65 litri de persoana inainte de decalnsarea crizei. Asta insemana ca saracii nu-si pot permite si degeaba sunt frumos luminate magazinele ca ele de fapt devin muzee. Luati legatura cu statisticeni si va vor destainui lucruri noi privind datele statistice si o sa vi se spuna pana si cat se puteau deforma cifrele statistice … maxim 7% productia pe o luna, dar asta cumulat cu tot ceea ce venea din urma, deci nu pe luna, nici pe an … ci pe ani intregi. Eu nu fac postari nostalgice ci fac permanent comparatii pentru a nu se uita drepturile pe care acest popor le avea: dreptul la a fi patron pentru fiecare cetatean, drepul la munca, dreptul la o locuinta decenta, dreptul la un salariu decent, dreptul de a ti se face dreptate fara sa apelezi la justitie, dreptul la asistenta complet fratuita, dreptul la medicamnete complet gratuite, la o alocatie consistenta, indestulatoare, la preturi modice. Ce e de retinut: ce a fost rau se putea schimba in maxim trei luni si fara schimbarea sistemului pentru ca tot ceea era rau nu era specific socialsimului din alte tari precum Iugoslavia, Cehoslovacia, etc. Deci cei care apreciaza ca pozitiva inflorirea economica a Republicii Socialsite Romania nu sunt nostalgici ci destepti!

 4. to`arashul Matrics said:

  Reteaua de magazine Karstadt este in insolventa! Angajatii sint in strada: 56 000 locuri de munca! Vor si ei ajutor guvernamental! Asa a facut si Opel si si-a luat 1.5 mlrd€ ! Nu stiu de ce sint sigur ca tot capitalisti vor sa ramina! 🙂 Asa e mamucika?

 5. to`arashul Matrics said:

  i-ai intrebat daca au ce si unde sa mucneasca?? i-ai intrebat daca au mijloace de subzistenta in scoala? Doamne, de unde apareti !?!!!

 6. to`arashul Matrics said:

  Inca un “civilizat” care arunca cu obiecte de pe podurile autostrazilor! De data aceasta a fost o piatra de 1kg fara victime, un TIR! Anul trecut a fost un butuc de vreo 40cm 5-10 kg care a strapuns parbrizul si a ucis instantaneu pe locul din dreapta mama familiei aflata in vacanta! Copiii erau pe bancheta din spate! Specific: IN GERMANIA ! Cineva mi-a semnalat propaganda dezgustatoare a BBC-ului (civilizati) impotriva Romaniei de la http://preview.tinyu rl.com/lv7pwe . De acolo am ajuns la Ziua: http://preview.tinyu rl.com/m83wmb si la Spiegel: http://preview.tinyu rl.com/ng2aye . Sa traim bine???

 7. to`arashul Matrics said:

  dle, am legaturi destul de strinse cu ruralul si am observat destul de bine schimbarea de la RSR la RCR (capitalista)! E adevarat: multi au DEVENIT foarte lenesi ….. LIPSESTE MOTIVATIA! Daca multi au pierdut oarecum pamintul pentru ca au crezut ca fac o afacere, ceilalti nu au unde si cui sa-si vinda produsele! Varul meu (TARAN) a incercat de vreo 5-6 ori sa lucreze din nou “in oras”! Nu stiu de ce ma obosesc sa-ti explic contrar miturilor urbane pe care le povestiti comozi la o cafea pe terasa cu mobilele pe masa!!! Deci: varul meu, ultima oara au cerut patronului (constructii) sa le puna la dispozitie o masina de la firma la “gura Parcului” pina la Gara unde aveau santierul! Erau cam 10-15 in total si pierdeau cam o ora dupa ce mai pierdusera o ora sa vina “la oras”! Bineinteles ca era prea scump…. dupa ce ii jecmanea la salarii si asteptau cite 2-3 luni! Acum se “multumeste” cu cite o cirpeala pe la ai mei, pe la unii, pe la altii! Intre timp s-a intors la aratul putinului care i-a mai ramas, cu calul! E norocos: cei carora le-a murit calul sau vaca nu au 15 mil (anul trecut, pentru o gloaba) sa isi ia alt “dobitoc”! E greu sa pricepi atit timp cit nu vezi! Taranul roman a fost cel mai afectat si ar trebui sa fiti mai atenti cu cine incepeti lista lenesilor! O zii (sic) buna!

 8. Dan RO-tariu said:

  Pamantul e tare daca nu se lucreaza mecanizat iar daca vrei sa fii competitiv nu stii cat e de tare pamantul ca nu muncesti fizic. si intelegi prost …eu platesc autoritatile deci ele trebuie sa faca pentru noi totul. Autoritatile nu sunt platite de altii ca sa se faca ca nu ne cunosc! Deci majoritatea e formata din proletariat, acest proletariat se angajeaza vanzandu-si forta de munca. Acest proletariat nu are initiativa (nu toti pot trai facandu-si firme) si asteapta totul de la altii fie ca sunt patroni (care astfel traiesc prin exploatarea muncii proletariatului) fie ca e statul. Dar eu vreau sa elimin pe patroni si in locul sau sa devenim toti patroni fiind totdata angajati la stat. eu nu astept nimic de la nimeni eu imi fac viata mea asa cum vreau. Nu mai am timp de discutii particulare, deci in baza art, 19 a Declaratiilor Drepturilor Omului am dreptul sa-mi spun opinia fara ca sa vina oricare altul sa-mi spuna cat de destept sunt sau nu si cat e el de “jmker”. Lipsurile de care vorbiti, si eram sigur ca asta era discursul pregatit, nu au existat in alte tari socialistesi nici in intreaga perioada socialsita in Romania. Deci nu e o caracteristica a socialismului nici unul din lipsurile ce le-ati amintit. Deci va urez o zi buna in capitalism. A si sa nu uit toti astia care au fost saraci in socialism cu parinti alcoolici sau cheltuitori care au trait rau in copilarie adica, acasa, au o ura contra socialsimului parca i-a ars. Peste 10 ani apare insa generatia saracita complet si care nu a avut ce manca in copilarie sa vad cum va descurcati cu astia care apar noi acum flamanzi si plini de ura … ca discursuruile de condamnare a ceea ce nu a fost – comunism – nu le tine de foame. Am incheiat revin dupa-amiaza spre seara sau de loc caci nu poti destepta pe toata lumea, unor ale place in intuneric!

 9. DX said:

  De fapt,zilnic ies la suprafata marii bancheri ai mileniului trei cu realitatile mandriei si dovezilor de a fi bogatii de elita.La falimentul bancilor rasarite ca ciupercile dupe ploaie,nu asi putea spune cati bogati si licentiati reali,avem in tara pt ca vor dispare ca dupe furtuna de vant fara ploaie.Numai dupa 3-4 generatii pot spune cu exactitate,adevarati i oameni de elita.Eu cred ca,este mai bine sa vada altii adevarul si apoi sa scriem despre realitate si nu pt a ne afirma ca santem mai mult decat d-zeu si in realitate nu putem fi capabili de a parcurge pe jos distanta de la pata centrala la institut ca trebuie chemata ambulanta si…….

 10. to`arashul Matrics said:

  dle workclass din pura intimplare am ajuns la http://www.gds.ro/Op inii/2008-10-23/Sa+p enalizam+mamele! ! Va recomand sa cititi! Cautam altceva si am ajuns la acel articol +comentariile!

 11. SOLD said:

  BANCA – VA-M FACUT SA PUNETI BOTU SI-ACUM VA LUAM CU TOTUL . STATUL E CU NOI . SIC.

 12. Nicky said:

  Comunistule, poate tu cersesti din poarta’n’poarta, ca nu-ti place munca

 13. Felcer said:

  A zis el, Garcea, ca suntem niste ratati, ca avem toti rate.

 14. Dan RO-tariu said:

  Figura de stil “noi cersim din poata-n-poarta” face puntea intre romanii obiditi de secole (atunci cand a fost prima data rostita) cu cei de azi si se refera la popor si nicidecum la indivizi. Altfel, Nicky, ar intelege ca noi ieri am cersit din poata-n-poarta cand am luat de la doua inalte porti FMI si BE imprumuturi cersite. muntii nostri aur poarta dar trebuie ca aurul sa se duca la cei de la care cersim, alege-i tu Nicky, care vrei, ca tu esti baiat priceput si intelept si nu trebuie sa fiu explicit pana la amanunt cu tine. Tu stii de asemenea ca noua comunistitlor nu ne place munca, te-as intreba pe ce date initiale ai ajuns sa gandesti asa, insa stiu ca nu ai avut date initiale ci doar formula memorata. E mai simplu asa, cu memoratul. Pai daca noua comunistilor nu ne-a placut munca …. cum de eu o duc mai bine ca tine (lasa teoria cu furatul ca aia e calomnie in ceea ce ma priveste) si in tara au crescut atatea fabrici si uzine care DUDUIAU tre sa fi avut noi ceva deosebit, nu-i asa?! O samanta din care cresteu fabricile si uzinele in timpul in care noi dormeam. Si apoi daca la toti comunistii nu le placea munca din cele 7 milioane de oameni care munceau inseman ca 1 din 3 stateau ca erau peste 2 milioane de comunisti in tara. Tie ti-e bine cand poti spune astfel de strofe memorate, esti euforic?! nu-mi raspunde ca de obraznicie, tupeu si ignoranta sunt satul, insa daca ai ceva gandit fa-o … poate mai inveti ceva. Nu trebuie sa o iei ca o chestiune persoanal e un raspuns dat unei generatii intregi pe care un coleg de la partid o defineste ca fiind de teflon … adica fragila si de care nu se prinde nimic, na ca iar am facut o descriere in detaliu ca sa priceapa tot omu! Semneaza un comunist, pentru ca … desi nu poti pricepe, pentru mine un comunist e omul care intelege durerile celorlalti si doreste a reorganiza societatea pentru ca si cei sarmani sau fara nici o sansa (tinerii fara tatici tari, adica nu cei precum EBA si sora ei ) sa poata trai decent, nu in ghetouri, nu in corturi pierzandu-si casele, nu STORSI DE BANCI, nu jecmaniti de stat prin impozite. Da sunt un comunist si sunt mandru de acest lucru!

 15. to`arashul Matrics said:

  puneti-va centurile si castile ca am una buna dintr-un articol pe care il citeam acum: “Obama ne spune ca Al Qaeda vrea sa distruga America dar el ii depaseste!”- Rush Limbaugh . “According to the Federal Reserve Bank, we Americans owe $971 billion in credit card debt. That’s $3,184 per person or $8,299 per household. Consumer loans for automobile, furniture and consumer electronics total $1.617 trillion– $5,298 per person or $13,821 per household (November 2007 report).” -din articol, “When the Keynesian wants to stimulate economic activity, he is struck with an immediate reality check–government can only move wealth around; it cannot create it. Then the light comes on. He realizes the he may extract wealth from the ****re as if through H.G. Wells’ time machine. Federal borrowing ($1.8 trillion or more) is exactly that, pulling the wealth of my children’s ****re back to the present.

  So, my bumper sticker for the next election cycle:

  “Sure it’s $2 Trillion in debt but, hey, it’s for the children.” ” -comentariul unui cititor de la un alt articol! Daca dl. Ioan care il apreciaza pe dl Obama si politica dinsului de inrobire a popoarelor este pe aici as fi bucuros sa-i mai COPIEZ din comentariile AMERICANILOR care nu prea corespund cu imaginea prezentata noua in mass media!

 16. to`arashul Matrics said:

  mda, cenzura a inlocuit f.u.t.u.r.e cu desene pentru handicapati!

 17. Nicky said:

  “Da sunt un comunist si sunt mandru de acest lucru! “…pai atunci nu prea ai intles mai nimic din ce sa intamplat intre 1917-1990. Comunistii ar fi fost buni, poate chiar foarte buni….dac nu ar fi ajuns niciodata la putere. Oricat bine au facut-fabrici, infrastructura,invat amant,sanatate…etc -nu iarta crimele pe care le-au comis.

 18. Dan RO-tariu said:

  Ai putea sa-mi spui ce crime au comis?! Strict la Romania! Tinaind cont ca crímã s. f.
  1. violare a legii penale, care se pedepseºte cu detenþie riguroasã, muncã silnicã, temniþã grea, moarte etc.; omor.

 19. Workclass said:

  Tovarase Matrics, am intrat la adresa indicata de dv dar articolul nu are legatura cu polemica noastra… tot nu ati raspuns la intrebarea de ieri… cu ce ar afecta mentinerea avortului un cuplu care isi doreste copii? Sanatate maxima!

 20. to`arashul Matrics said:

  nu are legatura?!!! ochei! Am raspuns ieri dle.: IN PRIMUL RIND SANATATEA OVARELOR!!! sinteti inca prea tinar ca femeile trecute prin asa ceva sa poata sa vorbeasca liber in prezenta dv! Un al doilea motiv (enumerat de asemenea ieri) ar fi ca acel cuplu s-ar gindi bine inainte de a-l “lasa” sa-si inceapa ciclul pe acest pamint….. nu ar avea o noapte nebuna de sex, ar ramine insarcinata si si-ar spune” Ah, tot imi doream un copil!”- ciine, jucarie, o pereche de pantofi noua, etc! Cred ca in aceasta situatie vorbim de mai multi traumatizati (in prezent)! Reciteste atent articolul, dl. Mixich aduce aminte de aceste situatii! Probabil si din parerile pro si contra ale forumistilor ti-ai putea forma idei sa te ajute !

 21. to`arashul Matrics said:

  guvernatorul statului falimentar California, “Eroul” Schwarzenegger a redus ajutoarele sociale la minimum impus de legile federale! Asa ca tanti asta de 68 ani primeste 850$ ajutor social iar CHIRIA o costa…. o costa exact 850!!! De ce falimentar?!! Pentru ca este capitalist: transfer de capital -bunastare!!! Ca doar TRILIOANELE cu care au “AJUTAT” pe bankgsteri nu au aparut din peliculele Hollywoodului!!! Banii sint “valoare exprimata”….. sau cel putin asa ar trebui sa fie!!!

 22. Dan RO-tariu said:

  La adresa http://www.bnro.ro/S ituatiile-financiare -auditate-ale-BNR-31 78.aspx o sa vedeti ca un SRL auditeaza NR si ca in 2006 BNR a pierdut 1,2 miliarde euro. Daca tot pierdem … ajungem la sapa de lemn. Cine e responsabil, ca vad ca Isarescu e in continuare guvernator, el pierde banii nostri dar e in continuare e sef. Cum e posibil?

 23. to`arashul Matrics said:

  “Psiiihooozaaaa!” -ar fi raspuns Garcea! sic Florica 🙂

 24. to`arashul Matrics said:

  Io chiar ca nu mai inteleg nimic…. In primii mei ani de Jermania toate firmele mari -Corporatiile anuntau incasari “record”: 200 mil., 300mil…… Acum “falimenteaza” una dupa alta!!! Aparu si Porsche cu 9 MILIARDE PIERDERI! O va lua un arabete! Alta “investitie strategica”?!!! Sanchi “nu inteleg” ! 🙂

 25. AdiPopescu said:

  O sa ma limitez in ceea ce spun.Dragi “capitalisti” romania,voi chiar nu vedeti ce se intampla in tara asta?Chiar nu realizati furtul distructiv la care suntem supusi?
  O sa va propun un calcul simplu:Ganditi-va cat s-a construit sub”dictatura” Ceausista si cat s-a construit acum,dupa 89.
  Perioadele de timp sunt sensibil egale,e drept,cativa ani in plus au sotii Ceausescu,dar ma indoiesc ca vom recupera.
  Ganditi-v a la constructiile uriase(Fabrici,Baraj e,Canalul Dunare-Marea Neagra) si aratati-mi macara una(una singura) constructie de genul acesta.
  Mai uitati-va dragii mei si la datoria externa a tarii.Am preluat o tara “functionala”,fara datorii si am ajuns sa traim intr-o tara “falimentara”.
  Da da!!Suntem in faliment,pentru ca deficitul bugetar,inseamna intr-un fel sau altul faliment.

  Va doresc vise placute,dragi capitalisti corporatisti romani!

 26. Workclass said:

  Felicitari Adi Popescu… O singura remarca … capitalisti se scrie fara ghilimele pentru ca asta e capitalismul peste tot.

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 9 iunie 2009

Actualitate

» Mâine în GdS: Rugină şi ruină
» Harta cu pichamere
» Tabla buclucaşă de la PDL Gorj
» Prefectura Dolj, luată la puricat în afacerea Staţiunii Şimnic
» Falsuri şi evaziune la DGFP Olt
» Patron de amanet, înşelat de angajate
» Directorul Companiei de Apă a demisionat
» Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Târgu Jiu
» Cercetaţi pentru vot dublu
» Site de informare juridică
» 25.288 de cazuri de gripă porcină
» Pleşoi, în zona metropolitană
» Cinci la sută dintre telefoanele mobile din România sunt ascultate
» Biosinteze, un colos în paragină

Local

» Turişti electorali cu dosare penale
» Dreapta domină Parlamentul European
» PSD a câştigat alegerile
» Oltenia – roşie, Craiova – spre portocaliu
» „Abia aştept să fiu dat afară!“
» Încep emoţiile concursului de titularizare
» Copilul orfan din Rusăneşti a rămas la bunicii paterni
» De la fata tatei, în Parlamentul European
» Când mintea ne scapă de sub control
» O iubire ca-n vis

Sport

» Tricolorii nu l-au impresionat pe Gică Popescu
» Pandurii, în finală
» FC Caracal, la Deva
» Meci decisiv pentru locul zece
» Împreună putem învinge!
» Silviu Bălace: Va fi o întâlnire de foc!
» Scurte ştiri
» Hănescu a fost eliminat la Halle
» Jenson Button, de neoprit
» Oltenii, pe podium la grand prix

Bani & Afaceri

» CE ajută companiile din România afectate de criză
» Producătorii de alimente tradiţionale vor protecţie UE
» Alro a dat-o în bară
» Extrema dreapă ungară, în Parlamentul European
» Doljenii, datori vânduţi băncilor

Magazin

» Pizza – armă împotriva bătrâneţii
» Scurte ştiri
» Căpşunele, elixirul tinereţii
» Fereşte-te de radar!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Opinii

» Căldură mare
» De ce nu Balaci?

Top