12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDuke Nukem Forever, anulat

Duke Nukem Forever, anulat

„Duke Nukem Forever“ trebuia să fie următorul titlu al cunoscutei serii de la studiourile 3D Realms. După aproximativ 12 ani de dezvoltare a acestui FPS (first person shooter), în contextul crizei mondiale şi a lipsei de fonduri, firma a anunţat că îşi va închide porţile şi că va părăsi industria jocurilor video, informează pagina de internet www.arenait.net. Este posibil ca acest joc să fie preluat şi revitalizat de alt studio, însă până acum nu s-a anunţat nimeni interesat de preluarea licenţei. Chiar dacă se va întâmpla acest lucru, cel mai probabil, proiectul celor de la 3D Realms în actuala sa formă va fi abandonat, universul lui Duke Nukem urmând să „îmbrace“ un engine consacrat, aşa cum a fost cazul jocului „Fallout 3“.

„Broken Steel“, alt pack pentru „Fallout 3“

Pe 5 mai 2009, RPG-ul (role playing game) „Fallout 3“ a primit cel de-al treilea pack suplimentar, „Broken Steel“. Lansarea aceasta vine după „Operation Anchorage“ şi „The Pitt“ şi aduce misiuni suplimentare, alţi inamici şi o nouă limită de dezvoltare a personajului, până la nivelul 30.
Campania introdusă de „Broken Steel“ se petrece după acţiunea principală a jocului, aşa că scenariul de sfârşit a fost puţin modificat. Avem parte şi de noi arme şi armuri, precum şi de abilităţi pe care le putem alege la fiecare nivel suplimentar. „Fallout 3 Broken Steel“ poate fi descărcat deocamdată de pe internet numai prin serviciul Games for Windows Live. Cei de la studiourile Bethesda au ales acest sistem de mini pack-uri în locul unui add-on clasic pentru a le scoate cât mai repede, cât interesul pentru „Fallout 3“ este încă la înălţime şi, de ce nu, pentru a scoate un profit mai mare. Este încă incert dacă toate aceste pack-uri vor fi într-un final reunite sub forma unui add-on.

Vista SP2 ajunge în stadiul RTM

Când vine vorba de Microsoft şi de Windows, toate titlurile sunt acaparate de viitorul Windows 7, însă, până la apariţia sa, mai avem de aşteptat. Între timp, gigantul software pregăteşte pe tăcute un nou update major pentru actualul Windows Vista: Service Pack 2. Acesta a atins stadiul de dezvoltare RTM (Release To Manufacturing) şi a devenit disponibil membrilor preferenţiali ai reţelelor Microsoft Developer Network şi Microsoft TechNet, urmând să fie pus la dispoziţia publicului larg la începutul lunii iunie 2009. Vista SP2, ca orice Service Pack de la Microsoft, cuprinde în primul rând toate update-urile de la SP1 până acum. Astfel, este nevoie să instalezi SP1 înainte de a instala SP2. Avem parte şi de câteva noutăţi: Vista SP2 ştie să înregistreze discuri Blu-Ray. Sectorul de conectivitate a fost, de asemenea, revizuit. Vista SP2 beneficiază de Bluetooth 2.1, iar relansarea Wi-Fi-ului din stand-by se face mult mai repede şi se configurează mult mai uşor datorită aplicaţiei Windows Connect Now. Microsoft afirmă că SP2 este cu 10% mai eficient din punct de vedere al consumului de energie electrică datorită noilor protocoale de power management.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS