11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMuncitorii Ford montează noua maşină Transit Connect

Muncitorii Ford montează noua maşină Transit Connect

Angajaţii fabricii de autoturisme din Craiova au început „probele practice", cum le numeşte liderul sindical de la Rodae, Ovidiu Cioroianu, în sensul că montează şi demontează maşini din gama autoutilitarei uşoare Transit Connect, care va fi produsă din toamnă în uzina din Bănie. „Unii muncitori Ford au început formarea statică pe maşini din noul model Transit Connect. Practic le montăm şi le demontăm. Alţi angajaţi fac cursuri teoretice despre aceste maşini", a spus Cioroianu.

În prezent, modelul Transit Connect este produs în Turcia şi urmează să fie fabricat şi la Craiova în a doua parte a anului. Liderul sindical citat a mai spus că încă este de lucru în fabrică la montarea liniilor noi de producţie şi că aşa cum se mişcă lucrurile, „din toamnă va începe producţia primului model marca Ford".

La începutul săptămânii, Ford a reluat producţia de motoare şi cutii de viteze pentru autoturisme Daewoo, după o lună şi jumătate de pauză. „Circa 700 de oameni muncesc la fabricile de motoare şi cutii de viteze. Se lucrează în două schimburi, iar producţia este exportată în ţările unde există fabrici General Motors – Daewoo Autotechnology, Ucraina, Coreea de Sud, Egipt", a precizat Ovidiu Cioroianu. Producţia de motoare şi cutii de viteze Daewoo va fi oprită la mijlocul anului, pentru a face loc noilor modele marca Ford.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII