6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCreşte interesul pentru imobile

Creşte interesul pentru imobile

După ce multe luni piaţa imobiliară din Craiova a fost îngheţată, aceasta dă semne de revenire. Chiar dacă numărul tranzacţiilor nu a crescut, tot mai mulţi craioveni se interesează de locuinţele disponibile şi de preţurile practicate.

Veşti bune pe piaţa imobiliară din Craiova. Potrivit reprezentanţilor agenţiilor imobiliare, chiar dacă abia a trecut Paştele, numărul craiovenilor care se interesează de o locuinţă este tot mai mare.
„Se observă o creştere clară a interesului pentru locuinţe. Nu se ajunge în faza de negociere, cei mai mulţi craioveni fiind îngrijoraţi din cauza siguranţei locului de muncă şi de puterea de rambursare a împrumuturilor realizate. Singurii care trec la negocieri sunt cei care au bani cash“, a declarat Cristian Clenciu, directorul agenţiei CDC Imobiliare. Această tendinţă a fost observată şi de alţi reprezentanţi ai agenţiilor imobiliare din Craiova.
„Există o creştere a numărului de clienţi, dar tranzacţia nu se încheie“, a spus Teodor Popescu, managerul agenţiei Dorcas Imobiliare.
„A crescut numărul celor care se interesează de un imobil şi al celor care vor să obţină un credit bancar pentru cumpărarea respectivului imobil. În general, se interesează de apartamente cu două camere, la preţuri până în 50.000 de euro“, a spus Nicu Răduţ, directorul agenţiei imobiliare Unic Imobiliare.

„Se vând cele mai ieftine, în intravilan, cu utilităţi“

Chiar şi pe segmentul terenuri lucrurile încep să se mişte, mai ales că vremea permite începerea construirii de case. „În ultimele săptămâni, cererea a fost în creştere. Se vând cele mai ieftine, parcelele de până în 6.000 de euro, în intravilan, cu utilităţi“, a spus Bogdan Buzatu, directorul agenţiei General Imobiliare. Potrivit acestuia, comparativ cu primele luni ale anului, creşterea interesului este evidentă, dar, făcând o comparaţie cu aceeaşi perioadă a anilor trecuţi, numărul se menţine scăzut.

„O locaţie excelentă va avea un preţ peste cel de piaţă“

Dezmorţirea pieţei se datorează, potrivit specialiştilor, faptului că, după o perioadă de tatonare, dorinţa de a avea un acoperiş deasupra capului este destul de puternică, astfel că oamenii nu pot aştepta la infinit scăderea preţurilor. „S-a sperat că locuinţele vor ajunge la jumătate de preţ. Oamenii au văzut însă că s-a ajuns la limita de jos, sub care preţul nu va mai scădea“, a precizat Nicu Răduţ, care a explicat că, în continuare, cei care vor să vândă sunt cei dispuşi să lase din preţ.
Potrivit specialiştilor, preţurile vor fi întotdeauna influenţate de doi factori principali: calitatea construcţiei şi localizarea ansamblurilor. „O locaţie excelentă va avea întotdeauna un preţ peste cel de piaţă. Când faci o investiţie într-un imobil, cumperi şi un stil de viaţă. Trebuie să înţelegem că elementele care te fac să plăteşti sunt şi altele decât preţul construcţiei“, a spus Cristian Clenciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII