10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBank of Cyprus, în Bănie

Bank of Cyprus, în Bănie

Chiar şi în această perioadă, oferta bancară din Craiova este din ce în ce mai diversificată. Ieri, Bank of Cyprus România a inaugurat prima sucursală din zona de sud-vest a ţării. „Aceasta reprezintă o etapă importantă în dezvoltarea reţelei teritoriale a băncii. Sucursala de la Craiova este cea de-a treia (după Constanţa şi Piteşti) din afara Bucureştiului şi credem că o să avem rezultate importante aici, deşi concurenţa e acerbă“, a declarat Mircea Săcuiu, vicepreşedintele pe zona de risc şi aprobare creditare a Bank of Cyprus, la inaugurarea sucursalei.
Noua sucursală se adaugă celor zece existente (opt în Bucureşti, una în Constanţa şi alta în Ploieşti) şi oferă clienţilor o gamă extinsă de produse financiare şi servicii bancare moderne, care se adresează atât segmentului de retail – persoane fizice şi întreprinderi mici şi mijlocii, cât şi segmentului corporate.
„Considerăm ca piaţa locală este dinamică şi atractivă, oferind oportunităţi de dezvoltare a activităţii bancare atât pentru segmentul persoane fizice, cât şi pentru IMM-uri şi companii mari“, a subliniat Mihai Iliescu, managerul sucursalei Craiova. De altfel, potrivit reprezentanţilor băncii, situaţia economică actuală ar trebui privită ca un nou început, un moment în care business-urile se recalibrează.
Planul de dezvoltare al băncii vizează o extindere organică şi echilibrată şi în următoarele luni, extindere ce se va concretiza prin deschiderea a trei sucursale şi două puncte de lucru în Braşov, Sinaia şi Bucureşti. În acelaşi timp, mare parte din eforturi se vor îndrepta către sprijinirea clienţilor actuali şi întreţinerea calităţii portofoliului existent.

Profilul unităţii bancare

Bank of Cyprus Public Company Ltd. a fost fondată în 1899 şi este deţinătoare a Bank of Cyprus Group, aceasta fiind prezentă în nouă ţări, fiind liderul pieţei bancare în Cipru şi printre primele şase din Grecia.
Banca şi-a extins operaţiunile în România în martie 2007, prin oferirea de servicii de leasing, pentru ca în iunie 2007 să devină operaţională prima sucursală bancară la Bucureşti. Activitatea în România a devenit profitabilă la încheierea primului an de activitate. Pe parcursul acestui an, banca a obţinut o cotă de piaţă de aproape 0,6% din piaţa creditelor, calculată pe o bază care include atât creditele interne, cât şi cele acordate din Cipru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII