Repartitoarele scumpesc facturaCraiovenii care şi-au montat repartitoare în locuinţe au constatat că, în loc de reduceri la plată, factura este mai încărcată decât la pauşal. Pentru a diminua costurile, oamenii au închis caloriferele şi au tremurat de frig.

După plata ultimei facturi la căldură, mulţi craioveni au concluzionat: repartitorul nu este o afacere bună. Oamenii susţin că s-au trezit cu facturi încărcate şi că mai avantajaţi sunt vecinii care au rămas la pauşal. Diferenţa este vizibilă. Proprietarul unui apartament cu două camere care nu s-a grăbit să-şi contorizeze consumul de energie termică a plătit 224,91 lei pentru ultima factură la căldură, în timp ce vecinul care avea montate repartitoare în locuinţă a scos mai mult din buzunar. Pentru aceeaşi suprafaţă, acesta a plătit 292,65 lei. Cerând explicaţii la asociaţie sau direct la firmele care le-au instalat repartitoarele, oamenii nu au primit lămuriri. Ca în mai toate cazurile, vina o poartă altcineva sau chiar consumatorul, care a ţinut repartitorul deschis. „Ne-am confruntat cu o serie de cereri venite din partea locatarilor nemulţumiţi, care ar vrea să renunţe la repartitoare. Am observat că aceia care au ţinut repartitoarele deschise la maximum, poziţia 5, pentru a avea o temperatură de peste 20 de grade Celsius în casă, au avut de plătit o factură mai scumpă. Sunt persoane care au copii mici, alţii vor confort şi normal că au fost taxaţi mai mult. În schimb, cei de la pauşal au avut un total mai mic la plată. Au plătit puţin şi cei care au închis repartitoarele sau le-au dat pe cea mai mică treaptă. Într-adevăr, în condiţiile actuale, repartitorul nu este o afacere bună şi poate nici în viitorul apropiat. Per total, adică pe bloc, este mai economic. De exemplu, pentru aceeaşi suprafaţă utilă, de 931 mp, un bloc cu repartitoare a consumat 13,37 gigacalorii şi a plătit 2.490,30 lei, în timp ce unul fără aparat de măsură a consumat 20,54 gigacalorii, iar preţul a fost de 3.825,78 lei“, a precizat administratorul Asociaţiei nr. 18 Brazdă, Vasile Calciu. În schimb, cuantumul facturii este sub cel de la pauşal numai pentru apartamentele ocupate de vârstnici. Aceştia închid repartitoarele şi tremură de frig. „Există la asociaţie un bloc în care locuiesc bătrâni şi care ţin repartitoarele mai mult închise“, a spus Flori Teică, administrator la Asociaţia nr. 23 Craioviţa Nouă.

Repartitorul face casă bună cu termoizolarea

Preşedintele Uniunii Judeţene a Asociaţiilor de Locatari şi Proprietari (UJALP), Dan Remus, a spus că pauşalul este mai avantajos pentru că suma totală este repartizată în mod egal pentru fiecare familie. La blocurile cu repartitoare, cel mai mult plătesc proprietarii apartamentelor care setează pe temperatură maximă şi permanent. În plus, în imobilele cu repartitoare, dacă într-un apartament căldura este închisă, vecinul trebuie să consume mai multă energie termică pentru a avea în locuinţă temperatura dorită. „La pauşal, pereţii, plafonul şi podeaua sunt încălzite în acelaşi mod. Când sunt repartitoare, în cazul în care un proprietar le ţine închise, vecinul trebuie să consume mai mult. Rezultatul? Un consum mai mare şi un cost mai mare. Tocmai acesta este motivul pentru care mulţi locatari sunt nemulţumiţi şi vor să renunţe la aceste aparate. Este mai convenabil în cazul blocurilor izolate termic. Cred că repartitoarele ar fi eficiente dacă blocul ar fi şi termoizolat“, a adăugat Calciu.


Altă cauză care diferenţiază facturile ar fi modificările făcute de craioveni în propriile case. Tehnic vorbind, are loc o modificare a „suprafeţei echivalente termic“, iar amplasarea caloriferelor ar trebui regândită.

De cealaltă parte, reprezentanţii firmelor care au instalat repartitoarele susţin că locatarii nu au dreptate. „Nu se poate face comparaţie cu pauşalul. Repartitoarele nu sunt apometre. În primul rând, cadrul legal îi obligă pe toţi proprietarii de apartamente ca până la 30 septembrie 2009 să-şi instaleze aceste repartitoare. Dacă au nemulţumiri, trebuie să ia legătura cu asociaţia şi firma care citeşte măsurarea energiei termice“, a afirmat Adrian Serghiuţă, reprezentantul Elsaco în Craiova.Comenteaza acum

42 Comentarii

 1. G.I.C. said:

  legea spune sa se monteze gigacalorimetre la nivel de scara, nu rasuri de repartitoare cum sustine cel de la firma care monteaza.(gigacalori metru este un contoar care poate fi citit de proprietar nu cum este repartitoru)

 2. carcotas said:

  GDS scrieti numai MINCUNI. Nu mai generalizati si dezimformati. Daca un fraier plateste mult( desi nu-mi vine sa cred, probabil are vreo problema cu firma sau nu a dus citirea si a platt la pausal), asta nu inseamna ca este din cauza repartitoarelor. Va dau un exemplu : eu care am repartitoare tinute in poz . 3 am platit pe o luna anume 250 lei la doua camere si 3 pers. iar unul fara repartitoare in aceleasi conditii ( probail nici nu a avut caldura in calorifer, decat pe tevi, ca stiti cum sunt coloanele) a platit 450 lei. Va intreb , e acelasi lucru ? NU. Asa ca GDS sa va informati, si daca aveti o problema cu subiecte de presa cautatile in alta parte si nu mai mintiti pana si putinii cititori care v-au ramas. In final PASTE FERICIT poporului, iar voi de la GDS nu mai pacatuiti MINTIND lumea.

 3. andi said:

  domnul carcotas probabil a inchis robinetii cand pleca de acasa, altfel nu putea plati 250 de lei (DOAR atat adica). sau este subscris la o firma care calculeaza altfel repartizarea costurilor decat ELSACO. eu unul sunt la elsaco (tot blocul de altfel). oricum, din cate stiu cei care sunt la pausal trebuie sa plateasca cu 10 sau 15% mai mult decat cel mai mare consum contorizat cu repartitoare. adica ce se zice aici ca unul cu repartitoare a platit mai mult decat unul fara, IN ACELASI BLOC, este o ilegalitate. cei care sunt la pausal intotdeauna platesc mai mult decat cei cu repartitoare. cercetati si aflati care e firma care le administreaza, dar ma indoiesc ca este Elsaco, sunt totusi seriosi. iar ca sa inchei, domnul de la elsaco ar tb sa stie ca apometrul ca si repartitorul este un REPARTITOR DE COSTURI, si nu CONTOR, deci sunt acelasi lucru.

 4. Cornel said:

  In primul rand nu exista o lege care sa oblige un proprietar de apartament sa instaleze repartitoare de costuri.
  De aici rezulta ca afirmatiile reprezentantilor firmelor care instaleaza aceste rasuri de repartitoare sunt niste minciuni sfruntate.
  In al doilea rand acele robinete termostatate care se instaleaza la calorifere odata cu montarea acelor rasuri de repartitoare de costuri ar trebui sa nu permita inchiderea totala a caloriferului ci mentinerea unei temperaturi de minim 17 grade Celsius in apartament, altfel prin inchiderea totala a caloriferelor se creaza disconfort termic vecinilor si deasemenea se dezechilibreaza sistemul de distributie al agentului termic. Si da cei care au repartitoare si consuma este posibil sa plateasca mai mult deoarece chiar daca energia termica consumata pe total este mai mica decat in cazul celor fara repartitoare, costul se imparte la mai putin si pretul unitar este mai mare.
  In concluzie aceste repartitoare de costuri sunt un mare fisco cel putin pe moment!

 5. altu' said:

  @andi : la APOMETRU citesti metrii cubi (apa rece/apa calda) pe care ii si platesti ca atare (asta daca asociatia nu te mai incarca cu ceva in plus cand suma citirilor apometrelor de pe scara nu coincide cu citirile apometrelor regiei de apa montate la bransamentul scarii) …
  REPARTITORUL DE COSTURI pentru energia termica nu face altceva decat cuantifica pentru caloriferul respectiv PARTI (PROCENTE) din consumul total inregistrat de contorul de energie termica montat pe scara respectiva

 6. andi said:

  @altu: am citit LEGEA, nu imi amintesc acum numarul/anul, apometrul indiferent ce date iti da prin citire este un repartitor de costuri. nu iti imaginezi, ca daca nu ar fi fost un repartitor (de costuri) si ar fi fost CONTOR, nimeni, repet nimeni, nu ar putea sa iti mai puna in carca cativa metri cubi de apa? si daca ai avea contor ti-ar elibera factura tie direct furnizorul de apa? apometrul ca si repartitorul ajuta la impartirea cheltuielilor per apartament, avand in vedere ca suntem intr-un rahat impreuna, si primim o singura factura (fie ea de apa fie ea de caldura sau gaze). @Cornel: robinetul acel termostatat cum ii zici tu nici nu inchide de tot, doar ca oricum nici iarna nefiind asa frig afara nu scade temperatura in casa sub 18 grade. eu in sufragerie in decembrie am inlocuit tocaria exterioara, calorifer cu robinetul inchis ca sa fac economie, dar dupa 3 ore de lucru fara tocarie si fiind frig evident, desi robinetul inchis, caloriferul s-a incalzit, pt ca acel robinet face ce vrei tu, nu inchide complet. insa cea mai mare dreptate o ai cu acea dezechilibrare a sistemului de distributie a agentului termic. nu e formularea perfecta, dar sa stii ca teoretic (cauta in arhiva GDS ca s-a mai scris) jos, inainte sau dupa gigacalorimetru, nu stiu sigur, trebuiA montat un dispozitiv care sa ajusteze presiunea din sistemul orasenesc catre bloc, pt ca poti presupune ca toti pleaca la serviciu dimineata si pot inchide toti robinetii, e normal. sistemul asa cum e acum NU a fost proiectat ca cineva sa inchida robinetul, a fost gandit sa mearga cu totul deschis. numai ca smecherii cand au venit, au montat doar robineti si repartitoare si pa, s-au spalat pe maine, pt ca nu era interesul lor sa nu platim noi mai mult. e normal cand inchizi consumatorii (adica caloriferele) si jos la intrarea in bloc tu ai aceeasi presiune, ca agentul termic sa ruleze mai repede tur-retur ca de fapt de aici vine si contorizarea (diferenta tur retur). nu stiu mai multe, nu sunt in domeniu, dar stiu ca aici e marea pacaleala cu repartitoarele

 7. gigione said:

  Lasati bai timpeniile! Pe scara noastra suntem 4 fara repartitoare, toti ceilalati au tremurat toata iarna si au platit cam cu 1,2 mil sub facturile noastre, iar eu am avut in casa in permanentza 26-27 grade. Daa, am niste calorifere imense! Ce poate fi mai amuzant, decit sa-l vezi pe ala ca iese la usa cu trei cojoace in spate, iar eu sa stau in tricou:)))

 8. altu' said:

  normal ca firmele care au montat repartitoarele s-au spalat pe maini si n-au mai montat acel dispozitiv de reglare a presiunii agentului termic la intrarea in scara blocului, dispozitiv care ar fi protejat locatarii in cazul inchiderii circulatiei in mai multor calorifere din respectiva cladire … am impresia ca acel dispozitiv costa cam mult, asa ca de ce sa-l mai monteze, nu?

 9. psycho24 said:

  e tzapa pe fatza si apometrele caci dam o citire in zadar fiindca intodeauna apar diferente si intodeauna in plus astfe ca ni se pune la plata intre 2 mc si 5 mc (adica 40mc-100mc pe 20 apart.!!!) lunar (nici daca am avea piscina olimpica nu am consuma atata apa lunar) deci de ce am apometre?eu la 2 camere si 3 pers. cosum intre 8-10mc lunar la care imi mai adauga ei intre2 si 5 mc ,pai plateam mai putin cand eram la pausal.Iar cu caldura , e cam acelasi lucru,defavorizati sunt cei de la parter si ultimul etaj caci cei intermediari inchid repartitoarele sau le dau minim si tot greul il duc “exterioarele” daca nu vor sa dardaie.pana la urma e tot o bulibaseala si cu repartitoare.in privinta asta am scapat am centrala de apart. si eu si vecinii mei si aproape 1/2 din bloc ceea ce va recomand tuturor.

 10. coco said:

  ptr carcotas stau in brazda si toata iarna am tinut repartitorele la 5 nu ma avut nici macar 20 de grade am 2 copii a trebuit sa tin si aer conditionat si radiator calorimetrele sunt ce mai mare pacaleala

 11. cristea said:

  eu am tremurat si de frig. Cind plecam la servici inchideam complect caloriferele si le deschideam seara tirziu cind ma intorceam si am platit mult mai mult fata de cind nu aveam montate acele porcarii. Este clar ca este o magarie aici, mai ales ca metrologia nu le accepta.

 12. Pausaler said:

  Este absolut adevarat. Am investit 6 milioane in repartitoare, iar dupa 2 ani cu sume imense de plata si stat cam in frig pentru a face un minim de economie (nu mai zic de grija de a opri caldura cand trebuie se deschid geamul, de a preda acele fise lunar, etc) am renuntat la ele.
  Anul asta am avut caldura la pausal, am platit sume rezonabile si caldura a fost super.
  Apoi, nu mai zic de seriozitatea firmei care s-a ocupat de aceste repartitoare (care intamplator este chiar cea amintita in articolul dvs.!).

 13. cla said:

  eu am izolatie cu polistiren de 10 si am tinut deschis la 5, si…am platit destul de mult.in plus pot spune ca nu mai este aceeasi caldura ca la pausal.Chiar daca este deschis la maximum pot spune cu certitudine ca nu se incalzeste foarte tare.eu stau la et 1 si nu se pune problema de aer pe coloana.in plus nu faci nici o economie
  pt ca esti plecat de acasa ,il inchizi, camera se raceste foarte tare.cand ajungi acasa il deschizi si consumi mult mai mult sa incalzesti camera de fiecare data. si variatiile acestea de temperatura: frig- cald nu fac altceva decat sa faciliteze aparitia mucegaiului.
  si cand se infiltreaza ciuperca in perete trebuie sa dai jos pana la tencuiala.si…..car e mai e afacerea?????in concluzie:caldura cu portia si preturi destul de mari.

 14. I.T. said:

  Nu va invatati minte, scoateti prostia asta cu “izolatie cu polistiren” de nu stiu cati mm ca e apa de ploaie si in plus e facuta sa ma fure niste banutzi de la oamenii de rand. Daca tot investiti in asa ceva faceti un audit energetic, o expertiza tehnica de specialitate, o termograma a caldirii in diverse situatii de izolare a acesteia, nu mai dati cu capu in stalp si auuu ma doareeee, ca nu intereseaza pe nimeni. Sa revin pe articol, intr-adevar cei cu repartitoare platesc mult mai mult pentru un confort scazut, in comparatie cu cei de la pausal la care pur si simplu am stat in tricou ca nu puteam sa respir de cald, iar la repartitor tremuram ca apucatu’, deci … alti bani alta distractie pe pielea romanului, si de ce nu… daca se poate … efectul de turma e foarte popular la noi in oras (moare capra vecinului sa moara si-a mea)

 15. locatar al blocului M18Ddin A.I.Cuza said:

  Anul trecut am avut repartitoare.Am platit f multi bani si am tremurat de frig ca in nici un alt an.Anul acesta am revenit la pausal si am fost f.multumiti.Trebuie sa stiti ca pt renuntarea la repartitoare e necesar acordul a 20% din totalul propprietarilor de apartamente.Nu este adevarat ca exista obligatia legala a montarii repartitoarelor in apartamente.Obligati a se refera la montarea gigacalorimetrelor de scara si revine furnizorilor nu beneficiarilor.

 16. speranta said:

  ca oricare alt aparat (contoar) de masurat:energie electrica,apa,gaz metan etc la montare ,trebuie sa fie insotite de certificat de verificare metrologica, care sa demonstreze ca ceia ce inregistreaza este corect,ori aceste asa zise :ararate de masurat nu au asa ceva, certificat de verificare metrologica,deci nu rspecta legeasi sint ilegale.

 17. vrajeala said:

  vrajeala,cine a scris articolul,seful de la temoficaRE?

 18. qri57i said:

  mare prostie repartitoarele, la mine au pus toti locatarii, am trei camere, pt ca am uitat sa l inchid ziua pe cel din dormitor si sufragerie timp de 3 zile am platit 4 milioane in decembrie, pai mai oameni buni, nu era mai bine sa platesc eu 5 milioane si sa am caldura in toata casa nu doar intr o camera , doua ? ca sa nu mai spun ca unui vecin i s a blocat pe deschis si a platit saracu ca pentru tot blocul. asta in cazul in care in apartamente sunt calorifere din fonta care se incing nu gluma.

 19. Scacea said:

  @carcotasu:
  cum iti explici ca eu am platit 270 de lei doar caldura pe luna ianuaria in cazul in care ziua nu este nimeni acasa si inchidem caloriferele si le dam drumu seara cand venim de la munca si le tineam pana maxim ora 3 noaptea? si asta doar in dormitor si sufragerie.

 20. waw said:

  Cand nu aveam repartitoare stateam in pantaloni scurti si in maieu in casa iarna…si nu plateam mult deloc……Acum am repartitoare si stau cu cateva randuri de haine pe mine …cu repartitoarele date la maxim…..este frig in casa……ca numai spun ca trebuie sa fac zilnic aerisire la calorifere…ca altfel nu se incalzeste decat un element.Deci, cu repartitoare inghet de frig si platesc foarte mult……mai putin de 4 mlioane nu am platit…si cel mai mult am platit 5 milioane jumate…….si la caloriferul de la bucatarie nu am dat drumu.Si mai dam si 8 sau 10 lei la (fiecare citire)/pe luna…..de parca locatarii nu stiu sa citeasca !!!!! Ar trebui sa fie desfiintate!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!Eu am pus repartitoare pt ca au spus ca nu pun repartitoare in bloc decat daca pun toti locatarii din respectivul bloc……si ca sa nu ma cert cu vecinii care voiau repartitoare…..am pus……..

 21. :) said:

  Lasati vrajeala cu pausalul si cu marea termoficacare, mie mi se pare normal ca ce consum sa platesc si nu sa fiu pus la gramada,unde altii sa poata fura si trai de pe spinarea mea. Iar cum si cu ce ma incalzesc, nu ar trebui sa imi fie dictat de o relicva a vechiului regim, care nu face altceva decat sa suga de pe spinarea noastra.Voi, cred ca nu v-ati revenit nici pana acum din aburelile comunismului.

 22. pt carcotasul de la nr.3 said:

  Fratele meu,este o asa mare lipsa de imaginatie ca trebuie sa luati numele altora ca sa scrieti un comentariu?Am scris sub indicativul “eu”,m-am trezit intr-o zi ca a aparut altcineva care si l-a insusit.De mai bine de 2 ani scriu sub indicativul “carcotas” si azi ma trezii cu un alt tolomac ca scrie sub acest indicativ.Care este problema voastra?

 23. N.Miulescu said:

  Ziar de doi bani cu subiecte preluate de la alte ziare! Despre treaba asta a scris toata lumea pana acum… Editie, Indiscret… Ati descoperit si voi apa calda in mijlocul verii! Jenant!

 24. pt. nr 6 said:

  Prietene nu trebuie sa explici ce este un REPARTITOR DE COSTURI pentru ca nu ai cui! Tara asta este plina de “destepti” – exemplu tanti asta care semneaza articolul care habar n-are cea ce scrie! Presa si in general mass media decat dezinformeaza, fiind coordonati de grupuri de interese.

 25. pt I.T. said:

  ” Daca tot investiti in asa ceva faceti un audit energetic, o expertiza tehnica de specialitate, o termograma a caldirii in diverse situatii de izolare a acesteia”… tu ai firma care face auditul energetic?!!!! pai un audit costa intre 100 milioane si 500milioane!!!!! nu ti se pare cam mult pt. o fotografie in infrarosu si sa-ti spuna izoleaza cu 2,5,10 sau ce o spune!!!!! alta “smecherie” ca sa se imbogateasca unii mai cu mot!!!!!!

 26. Pentru autoare said:

  Tanti Maria autoarea, cum adica “facturi scumpe”??? Poate vroiati sa ziceti “facturi incarcate” sau “caldura scumpa”> Se plateste caldura, nu factura iar ceea ce nu platesti nu poate fi scump. De la presa avem pretentii (legitime) de tot felul, inclusiv lingvistice…

 27. smart said:

  Idioti mai mari decat voi toti cei care ati postat cometariile anterioare e foarte greu sa intalnesti. Mai oameni buni se pare ca ati trecut prin scoala ca gasca prin balta iar creierul vostru se reduce la un singur neuron….dar de asta e Romania – o tara frumoasa, pacat ca e populata de asa oameni. In mintea voastra ingusta repartitor = calorimetru = contor ….ceea ce e mai mult decat fals. Multi dintre voi si-au montat aceste repartitoare doar datorita faptului ca asa au facut si veciii….pai ce ma sunteti animale care urmeaza haita? Daca ati gandi si voi un pic inainte de a lua o decizie sau alta cred ca v-as cere prea mult. E mai usor sa faci la fel ca vecinu, ca vecina, ca tanti Tanta de la 3 sau mai stiu eu ca cine. Singurul vostru slogan in viata este “Noi muncim, nu gandim” iar rezultatul e ca prostul (voi toti) plateste.
  Cui respect!

 28. Hai cu turma said:

  Bai frate….sunt cativa prosti care nu stiu sa foloseasca acele aparate de masurat sau poate gigacalorimetrul per bloc este in neregula, si scoserati ditai frauda nationala. Acele unitati consumate se calculeaza in functie de cat arata acel gigacalorimetru consum total. Stire de 3 lei, sau poate autoarea nu s-a informat prea bine.

 29. pt smart said:

  Sumpete mica cu 2 neuroni,nu cumva ,tot dandu-te matale rotund si destept,ti-a scapat din vedere ca este vorba de spiritul de turma,nu haita.Sunt doua notiuni total diferite.In haita umbla vanatorii,adica unele ,doar unele,din animalele salbatice carnivore,boi ca tine umbla in turma.

 30. :) said:

  Cu pausalul sunt doar cei care stau la etaje inferioare, care inainte se lafaiau in caldura si plateau la fel ca cei de la ultimele etaje, care dardaiau de frig in casa. Cand si-au pus repartitoare de cost au vazut care este adevarata lor cota si asta nu le convine, mai ales daca au si calorifere marite.

 31. sudistu' said:

  Pentru cine nu stie, cand majoritatea vecinilor hotarasc sa -si contorizeze anumite consumuri, este de preferat sa urmezi acea majoritate….Desigu r, putem sa venim cu teorii despre turma, bla, bla….realitatea este dura: ajungi sa platesti tot ce se pierde, fura sau nu functioneaza…Eu sunt patit…Acum vreo 7 ani, in cateva luni, vecinii mei isi montasera apometre, iar eu si alti cativa plateam ptr apa sume din ce in ce mai mari corespunzatoare unor consumuri neadevarate…Cei cu apometre ezitau sa declare chiar si 1mc/pers/luna pe cand eu plateam zeci de mc lunar (la pausal)…Nu am avut de ales, am montat apometre…Desigur, problema s-a rezolvat in parte, platesc si acum peste ce consum, dar nu zeci de mc…La repartitoare am gasit un singur avantaj: fiind plecat de acasa, inchid robinetele in perioada furnizarii agentului termic si platesc “doar” 3-400.000lei/luna… Dezavantajele repartitoarelor sunt multe, nu are rost sa repet ce s-a scris mai sus…Totusi, as adauga faptul ca algoritmul de calcul al facturii ptr fiecare apartament e un secret bine pastrat de firmele care fac citirea si facturarea consumului…Nu in ultimul rand, unii platesc suspect de putin ptr incalzire desi nu stau in frig…Nu m-as mira daca intr-o zi as afla ca unii tin repartitoarele pe calorifere doar cateva zile pe luna, “aruncand” consumul lor la…vecini…

 32. unu' care pune repartitoare said:

  adevarul e ca daca-ti pui repartitor esti fraier, iar daca nu-ti pui esti si mai fraier pt. ca nu te-ai lasat fraierit.

 33. Iancu Jianu said:

  Oameni buni, si eu sunt tot la Elsaco.
  Niste snapani, asta e.
  Haideti sa nu ne mai vaietam pe forum, ci sa ne unim cu totii si sa dam in judecata firma asta de cacao.
  Astia de la Elsaco trebuie pusi sa-i despagubeasca pe toti cei pe care i-au pacalit.
  Cand vor fi bine pusi la plata si ei, poate atunci se vor invata minte sa nu-si mai bata joc de clienti.
  Ce ziceti, incercam?
  Pentru ca altfel nu se poate. Ori noi, ori ei.

 34. psycho24 said:

  235 ron 11.12.’08-1401.’09 ;128 ron 15.01.-11.02.’09;15 7ron 12.02-11.03.’09 apa calda si caldura prin centrala apart.+termostat de ambianta reglat la 23 grade (adica decupleaza la 23,5 grade).Avantajul…f lexibilitatea in functie de temp. de afara, la termoficare EI BAGA la greu “de e soare, de e vant cu crengile la pamant”,apoi confortul,nu stau toata ziua sa reglez,sa inchid sa deschid ,are grija termostatul de ambianta ,nu am program de apa calda,ma pot spala si la 3 dimineata,nu ma mai intereseaza conductele (putregaiurile) termoficarii care a avut si are grija sa actualizeze preturile pe o baza de rahat,investitii canci.Se sparge o magistrala crapa juma de oras de frig,sau bineinteles cotizeaza la greu la hotii ceilalti: CEZ.Anu’ asta urmeaza separarea la apa si terminam si cu piscinele de apa facturate in plus,apometrul pe casa scarii, factura individuala,citesti platesti ce citesti,ei verifica,stop.e singura cale ,terminati cu “comunismul ” adica totul in comun, ca nu tineti in brate decat niste dinozauri comunisti.

 35. destept si fara frica said:

  O PARTE CARE SCRIU PE ACET FORUM SANT DESTEPTI , O PARTE NU CUNOSC LEGEA , DAR CEI MAI MULTI SUNT PROSTI SI ACUM VA SPUN EU VOUA. 1]NU SANTETI OBLIGATI SA MONTATI ACESTE PORCARII. 2] NU SANT RECUNOSCUTE METROLOGIC. 3] DATI-VA URAT LA ASOCIATIILE CARE VA IMPUN ASTA. 4] HOTII CARE AU MONTAT REPARTITORI INCHID ROBINETII SI CONSUMA GAZE CARE SE PLATESC LA COMUN. 5] DOCUMENTATI-VA LA METROLOGIE, LA PRIMARIE, SI MAI SCRIETI PE AICI SA AFLATI SI PARERILE CELOR CARE CUNOSC CUM STAU ACESTE TREBURI.VA SALUT SI DESTEPTATI -VA ROMANI [PASTE FERICIT LA TOTI ] AAAA UITASEM VEDETI SI CU REABILITAREA TERMICA ESTE O CACEALMA ATENTIE LA FIRMA ..VA MAI SCRI U DETALIAT CU ALTA OCAZIE DESPRE PROCESUL TEHNOLOGIC.

 36. ITN said:

  Oameni buni, va faceti cu ou si cu otet uni pe alti iar “desteptii” trag foloasele. Cred ca li s-au rupt buzunarele de atitia bani!

 37. razvan said:

  asa e ITN are dreptate in loc sa se vb despre cum s-ar putea stopa toate eceste furturi si cum suntem inselati va face-ti cum va vine degeaba pt ca nu castigati nimic.in tarile care gandesc toti au frate centrale in apartamente si case fara sa le trebuiasca acordu vecinilor fara multe iti pui vrei 10 grade in casa ai 10 grade vrei 100 iti faci o suta platesti da stii pt ce platesti ca ai stat in chiloti cand afara erau -30 da la noi ori de ai ori de nu ai platesti de ce? pt ca cineva isi bate joc de noi si isi bate rau si isi va bate mult timp de acumm in colo pana cand romani vor invata sa fie unuiti sa nu mai gandeasca ca gata am scapat nu ma mai intereseaza trebuie sa facem ceva ca sa nu se mai intample nici altuia.insa pana atunci PASTE FERICIT si aveti grije de buzunare ca traim intr-o tara in care bagam in buzunar cu o mana si scoatem cu doua sau ne mai ajuta si altii ca cererea e mare

 38. razvan said:

  stati, relaxati-va, respirati gata a trecut iarna cu facturi mari ati strans destul cureaua acum slabiti-o pt ca vine pastele pt uni da pt uni nu, vor trece si pastele va veni vara alte griji de unde bani de vacanta de unde una de unde alta, va trece si asta va veni toamna cand vom fi anuntati ca a fost un an secetos si se va scumpi painea,uleiul etc, va trece si asta va incepe campania de alegere a urmatorului hot, vom face si aceasta greseala, va veni din nou iarna si ciclul se repeta nimic nici-o schimbare totul e la fel dupa 1 ianuarie se scumpeste gazu curentu etc si ne intrebam pana cand mama dracu ne vor mai duce asa cu zaharelul ca eu unul m-am saturat si stau si ma intreb de ce am fost obligat sa fac o armata de ce am fost obligat sa fac o scoala sa fiu nevoit sa plec din tara mea pt ca e prea multa hotie si esti furat din toate partile????????????? ?????

 39. instalati-vă centrale proprii said:

  Măi craioveni, v’a-ţi învăţat cu “căldura comunistă” primită în sistem centralizat. Lăsaţi repartitoarele în pace, sau alte drăcovenii pe care le mai puneţi voi pe la calorifere şi cumpăraţi-vă centrale de apartament, că numai atunci veţi plăti exact ceea ce consumaţi şi numai atunci veţi avea căldură şi apă caldă în apartamente, după bunul plac şi după grosimea portmoneului.

 40. gicu said:

  Eu am dat pe ianuarie, februarie si decembrie in jur de 19 milioane numai la caldura. Anul asta pun centrala pentru ca locatarii blocului sunt hoti si se incalzesc la aragaz.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top