Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică

Autori


Într-o perioadă în care multe firme o duc greu sau chiar au intrat în faliment, o afacere din Craiova reuşeşte să aibă acelaşi succes ca şi anul trecut, făcându-şi planuri atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung.

Firma Helmat şi-a început activitatea în 2005 ca un departament separat în cadrul companiei Helco. În timp însă, pentru că s-a pornit de la o idee bună (s-a dorit înfiinţarea unui depozit de tip bricolaj, de unde pot fi cumpărate toate cele necesare în construcţii) şi s-a aplicat un management eficient, departamentul s-a dezvoltat foarte mult. „Firma Helmat SRL, al cărei domeniu principal de activitate este cel de construcţii civile şi industriale, a fost înfiinţată în iunie 2008, dar activează propriu-zis din 1 februarie 2009. În perioada august 2005 – iunie 2008, departamentul a luat amploare, astfel că s-a înfiinţat firma propriu-zisă“, a declarat Laurenţiu Ilie-Mare, managerul Helmat.

Dezvoltarea a fost evidentă. În ultimii patru ani, numărul angajaţilor implicaţi în acest proiect a crescut cu 70%, iar volumul de marfă tranzacţionată s-a majorat considerabil. „Faţă de 2005, există un volum de cinci ori mai mare de stocuri şi de mărfuri. Anual, s-a înregistrat o dublare atât a activităţii, cât şi a clienţilor şi a stocurilor existente“, a precizat Laurenţiu Ilie-Mare. De altfel, stocurile mari reprezintă unul dintre punctele forte ale afacerii, mai ales în această perioadă. „Unul dintre avantajele noastre este că noi comercializăm o gamă foarte largă de materiale de construcţii. Beneficiem de pe urma perioadei pentru că, spre deosebire de noi, alte firme au o capacitate redusă de a stoca atât de multe materiale“, a adăugat Ilie-Mare, care a explicat că, faţă de companiile internaţionale, fiind o societate mică, neavând cheltuieli de dimensiunile celorlalţi şi având capital autohton, firma şi-a permis să practice un adaos rezonabil din care se poate câştiga un număr foarte mare de clienţi.

Condiţiile succesului


Succesul afacerii de-a lungul timpului nu s-a bazat însă numai pe strategiile de preţ şi pe posibilitatea de depozitare, ci mai ales pe personal. Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii companiei, încă de la început s-a mers pe ideea de a crea un grup tânăr, de prieteni, deoarece „un grup unitar face mai mult decât 30 de persoane care lucrează fiecare pentru el“. În perioada 2005-2008, în mod progresiv, o mare parte din profit a fost reinvestit atât în îmbunătăţiri majore la spaţiul de lucru, cât şi în publicitate. Reţeta succesului nu se opreşte însă aici. „Extrem de importantă este capacitatea de a identifica greşelile pe care le faci şi de a le remedia în timp util. Pentru că am observat greşelile şi avem un grup extrem de bine sudat, resimţim într-o mică măsură efectele crizei“, a spus Laurenţiu Ilie-Mare. La acestea, s-au adăugat o relaţie bună cu clienţii (recomandările fac diferenţa în acest tip de afaceri) şi comunicarea atât în cadrul firmei, cât şi cu colaboratorii.

„Trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ“

În 2008, firma a avut câteva incidente cu firme de construcţii care au înţeles greşit ideea de a construi un parteneriat, crezând că nu ar trebui să-şi mai achite restanţele. Totuşi, managerul firmei spune că nu este o afacere grea. „Ca domeniu de activitate nu e greu. Trebuie să-ţi doreşti şi să ai energie. Începutul e mai dificil, însă restul vine de la sine. Important este să rămâi cu picioarele pe pământ şi să-ţi doreşti să evoluezi. În plus, trebuie să-ţi mulţumeşti clienţii şi furnizorii, cu care trebuie să fii în strânsă legătură“, a precizat Laurenţiu Ilie-Mare.Comenteaza acum

7 Comentarii

 1. olteanu d-tru said:

  ASA ESTE D-LE MANAGER GENERAL !!! SA RAMAI “CU PICIOARELE PE PAMANT” DACA NU…….. TE DAI DE TREI ORI CU DACIA NOVA-NOUA PESTE CAP PE AUTOSTRADA !!!!……….SI DEVII MAN.GEN. !!!!!

 2. kld said:

  PT. nr 1 “olteanu d-tru” : Ba idiotule, sau ba boule, vrei si tu sa te bagi in seama, si dadu’si cu palm ain ****. Cand vrei sa scrii si tu ceva, informeazate inainte, cretinoid ce esti; nu Laurentiu s-a rasturnat cu masina pe autostrada ci fratele lui Dragos, ci nu era o dacie nova ci un logan, avorton ce esti. Si foarte inportant Laurentiu chiar este un manager bun si om calumea, pe cand dragos (observi ca am scris cu litera mica) este o mare jigodie, un hot 🙂

 3. nipa said:

  Amandoi sunt baieti valabili. Baietii astia de aproape 9 ani muncesc din greu de dim pana seara pt firma asta. Ce treaba au caracterul unui om si calitatile sale manageriale cu faptul ca s-a rasturnat cu mashina pe autostrada ? Accidente rutiere se pot intampla oricui si oricand. Nici macar nu-i cunoasteti f bine si faceti nishte afirmatii defaimatoare …

 4. GoSHo said:

  Sunt de acord si cu nipa, dar mai ales cu kld… dragos ala e un nenorocit… ; )

 5. Silviu Niktrade said:

  Il cunosc pe Laurentiu, e un manager competent si o persoana deosebita iar firma HELMAT se doreste “praktikerul” local. Merita sa incurajam initiativele locale, ele aduc locuri de munca si bunastare craiovenilor.

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 17 aprilie 2009

Actualitate

» Centura de Sud, croită din bretele
» Scurte stiri
» Patroni săraci cu maşini de lux
» Boc desfiinţează birurile baronilor guvernamentali
» PASTORALĂ LA ÎNVIEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS

Local

» Banii de la FMI ar putea fi folosiţi pentru pensii şi salarii
» Boc vrea să taie din privilegiile parlamentarilor
» Scurte stiri
» Depăşire încheiată în pom
» Cadouri pentru nevoiaşi
» Maşina parlamentului, în gropile Craiovei
» Impact mortal
» Voronin se duelează frăţeşte cu Băsescu
» Penescu, arestat pentru că are relaţii
» Angajaţii DSP, lăsaţi fără sporuri
» Oul roşu şi împistriţat
» Carne confiscată de la comercianţi
» Tradiţii şi credinţe pascale

Dolj

» Numiri politice la deconcentrate
» Pensionari fără bani de Sărbători

Sport

» Platini inspectează Ucraina şi Polonia
» Laudrup, demis de la Spartak Moscova
» Kaka s-a săturat de veteranii milanezi
» Moratti îl eliberează pe Adriano
» Olăroiu a semnat cu Al-Sadd
» Arsenal s-a calificat
» Abramovici investeşte la Chelsea
» Delegările arbitrilor, prin tragere la sorţi
» Meci de şase puncte pentru Vâlcea
» Ronaldo a dus-o pe Manchester în semifinale
» Doar victoria contează
» Încep finalele
» Baldini, suspendat
» Cârstea, în semifinale la dublu
» Carte despre viaţa lui Nadal
» Şarapova ar putea participa la Roland Garros
» Alpinistul Horia Colibăşanu, premiat

Bani & Afaceri

» Mai puţine documente pentru proiectele de dezvoltare rurală
» Helmat – succesul vine dintr-o echipă puternică
» Microîntreprinderile vor scăpa de forfetar devenind PFA
» Firmele deduc TVA la contractele de leasing
» Repartitoarele scumpesc factura

Magazin

» Apariţii editoriale
» Agenda evenimentelor
» Întreruperi energie electrică
» Fereşte-te de radar!
» Picătura de cunoaştere
» Bancul zilei
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!

Top