10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriExecutorul bate la uşa asociaţiilor

Executorul bate la uşa asociaţiilor

Firma „Urban“ a câştigat în instanţă procesele cu asociaţiile care au debite de milioane de lei către Regia Autonomă de Termoficare Craiova. Pentru recuperarea restanţelor ele vor fi executate silit, cu condiţia ca executorul să găsească şi ceva de valoare în patrimoniul lor.

Cu toate că îşi va umple buzunarele din conturile Regiei Autonome de Termoficare Craiova cu comisioanele percepute, „Urban şi Asociaţii“ susţine că va fi dificil să-i recupereze mandatarului debitele. Vinovaţi sunt administratorii asociaţiilor de locatari, care nu au vrut să cesioneze drepturile de creanţă, pentru ca firma recuperatoare să se poată îndrepta împotriva rău-platnicilor. Din spusele reprezentantului firmei „Urban şi Asociaţii“, avocatul Bogdan Bălan, acţiunile în instanţă s-au finalizat. „Procesele pe care le-am avut pe rolul instanţelor craiovene cu asociaţiile de locatari care înregistrează debite către furnizorul de căldură al oraşului s-au încheiat. Acum urmăm procedura legală, învestirea cu formulă executorie şi recuperarea prin executorii judecătoreşti. Numai că nu prea avem ce să executăm, fiindcă administratorii asociaţiilor debitoare sunt sceptici, au avut o atitudine ciudată, s-au solidarizat cu rău-platnicii şi nu ne-au cesionat creanţele. Nu au vrut să coopereze. Dacă trec la executare silită, ce să iau din patrimoniul unei asociaţii: un birou, un fişet, un scaun, poate în cel mai fericit caz un calculator? Or, noi avem de recuperat datorii de ordinul milioanelor de lei. Nu am mai întâlnit o situaţie similară în alte oraşe, atâta pasivitate din partea unor persoane responsabile într-un fel de acumularea acestor datorii!“, a declarat avocatul Bogdan Bălan.
Reprezentantul Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, spune că nu îl interesează ce face firma „Urban“, fiindcă el a angajat-o să recupereze debitele şi în acest caz aşteaptă să-i intre banii în cont. Mai ales că după iarna trecută datoriile asociaţiilor către Termoficare au crescut considerabil. Acesta a uitat că la începutul sezonului rece – toamna anului trecut – tuna şi fulgera împotriva debitorului, ameninţând că va lăsa tot oraşul în frig din cauza acestora. A promis atunci că va întocmi adevărate liste ale ruşinii cu debitorii şi le va face publice. Poate aşa îi va determina să mai treacă pe la casieria asociaţiei. Unde sunt?

Debite vechi

Pe lista înmânată executorilor judecătoreşti se află şase asociaţii de proprietari, cu o datorie totală de 7,5 milioane de lei. În fruntea topului se găseşte Asociaţia nr. 14 din cartierul 1 Mai, cu un debit de 3,3 milioane de lei, Asociaţia nr. 7, cu o restanţă de 1,6 milioane de lei, Asociaţia nr. 9, cu 1,13 milioane de lei, Asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă, cu 1,12 milioane de lei, Asociaţia nr. 19 Calea Bucureşti, cu 230.000 de lei, şi Asociaţia nr. 1 Siloz, cu  147.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII