27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriParcul Industrial Bumbeşti Jiu, ocolit de problemele economice

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu, ocolit de problemele economice

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu nu este, deocamdată, afectat de criza economică. În cadrul Parcului îşi desfăşoară activitatea zece agenţi economici, la care se adaugă fabrica Pirelli, care ocupă cea mai mare suprafaţă. Marius Vlaicu, directorul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, care se află în subordinea Consiliului Judeţean Gorj, a precizat că nici o societate nu şi-a redus activitatea: „Nici un agent economic nu şi-a încetat sau redus activitatea. Până acum, nu s-au înregistrat probleme deosebite. Trei dintre societăţile din cadrul parcului desfăşoară activităţi de prelucrare a lemnului, trei firme efectuează prelucrări mecanice, iar alte două prestează lucrări de confecţii metalice. De asemenea, în incinta Parcului Industrial mai funcţionează o firmă de confecţii îmbrăcăminte şi altă societate care realizează vopsitorie în câmp electrostatic. Aceste societăţi au în jur de 200 de angajaţi“. Cele zece societăţi din cadrul Parcului Industrial Bumbeşti Jiu sunt din Bucureşti şi Bumbeşti Jiu.

Parcul Industrial, ocupat  în proporţie de 80%

În prezent, doar 80% din spaţiile Parcului Industrial sunt închiriate societăţilor comerciale. „Am încercat, prin diverse stategii de marketing, să aducem mai multe firme în cadrul Parcului, însă este o situaţie dificilă din punct de vedere economic la nivelul întregii ţări“, a spus Marius Vlaicu. Directorul Parcului Industrial spune că nu există probleme cu încasarea chiriei de la societăţile care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii. Veniturile realizate lunar se ridică la 3.000 de euro, în afară însă de terenul şi halele ocupate de fabrica Pirelli. „Percepem o chirie modică de 0,4 euro pe metru pătrat. Menirea noastră este să încurajăm investitorii şi să creăm locuri de muncă pentru oameni. Contractul încheiat cu Pirelli este confidenţial şi nu vă pot da detalii“, a spus Marius Vlaicu.

Sistemul de alimentare cu apă va fi reabilitat

Consiliul Judeţean Gorj a întocmit un proiect de modernizare a infrastructurii Parcului Industrial Bumbeşti Jiu, însă nu s-a reuşit accesarea fondurilor structurale în vederea realizării lucrărilor. Marius Vlaicu a declarat că, pentru acest an, s-a alocat de CJ suma de 100.000 de lei pentru reabilitarea sistemului de alimentare cu apă: „Lucrările se vor efectua în acest an şi constau în dimensionarea reţelelor în vederea asigurării necesarului pentru agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parcului Industrial“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS