6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPatronul Alro vine astăzi la Slatina

Patronul Alro vine astăzi la Slatina

Patronul societăţii Alro Slatina, Vitaly Machitsky, este aşteptat astăzi la Slatina. Potrivit liderilor sindicali, Machitsky a anunţat că va ajunge la sediul societăţii în jurul orei 10.00, urmând ca, între orele 15.00-16.00, să poarte discuţii cu sindicatele, după care va zăbovi la Consiliul Judeţean Olt pentru a sta de vorbă cu reprezentanţii administraţiei locale, judeţene, cu conducerea fabricii şi cu liderii sindicatelor.

Liderii sindicali nu au putut preciza care este motivul vizitei acţionarului majoritar, dar au declarat că se vor menţine pe poziţii. „Am fost anunţaţi că Machitsky vine la Slatina şi că după-amiază va avea loc o şedinţă în cadrul căreia va vorbi cu toţi liderii sindicali despre ce se întâmplă la Alro", a declarat liderul Sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.

Ion Popa, liderul Sindicatului Liber Alro, a informat că alături de patronul societăţii va fi şi staff-ul Consiliului de Administraţie (CA). „Alături de Machitsky, acţionarul majoritar al Alro şi preşedintele CA Vimetco, vor fi country managerul Alro – vicepreşedintele CA, Marian Năstase, preşedintele CA, Frank Müller, şi alţii. Sperăm că discuţiile vor evolua în sensul bun, având în vedere faptul că acesta doreşte să stea de vorbă şi cu prefectul, preşedintele consiliului judeţean, primarul", a afirmat Popa. Potrivit liderilor de sindicat, ultima vizită a lui Machitsky la Slatina a fost în urmă cu aproximativ trei ani. Cel mai probabil, vizita de astăzi a acţionarului rus va fi decisivă pentru soarta fabricii şi a angajaţilor. Anul acesta, 392 de muncitori ai celui mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est au fost nevoiţi să plece acasă în schimbul salariilor compensatorii.

Vineri, cotaţia aluminiului la Bursa Metalelor de la Londra era de 1.410 dolari/tona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS