21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFirmele cu datorii ar putea scăpa mai uşor de faliment

Firmele cu datorii ar putea scăpa mai uşor de faliment

Deputatul Ioan Oltean a declarat vineri că firmele cu datorii ar putea scăpa mai uşor de faliment dacă parlamentul va aproba un proiect de modificare a Legii nr. 85/2006 privind procedura de faliment, a insolvenţei.

În calitate de iniţiator al proiectului de modificare a legii, împreună cu Ioan Botiş şi Daniel Buda, Oltean a spus că, în actuala conjunctură economică, modificarea acestei legi este necesară.

Modificarea legii vizează în special termenul în care se poate constata insolvenţa. În prezent, acesta este foarte mic, de doar 30 de zile. Dacă în acest termen un debitor nu îşi plăteşte datoria faţă de un creditor, acesta are posibilitatea de a solicita instanţei să constate falimentul debitorului respectiv. „Noi apreciem că un astfel de termen este, în actuala conjuctură, nefavorabil pentru societăţile comerciale şi, prin iniţiativa noastră, mărim acest termen de la 30 de zile la 120", a precizat Ioan Oltean.

Tot prin proiect a fost prevăzută şi modificarea sumei pentru care un creditor poate să ceară constatarea falimentului. În varianta actuală a legii, suma este de 10.000 de lei. „Considerăm că şi această sumă poate pune în dificultate societăţile comerciale şi o putem majora la 45.000 de lei, aproximativ 10.000 de euro", a spus Oltean, care crede că, prin aceste modificări, se va da posibilitatea unor firme aflate în dificultate să depăşească momentul crizei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII