22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestiţii cu fonduri europene la Teslui

Investiţii cu fonduri europene la Teslui

Localnicii din comuna Teslui, judeţul Olt, vor avea în curând utilităţi, o creşă şi drumuri betonate şi asfaltate, susţine primarul localităţii, Spiru Răduleţ. Consiliul local a depus anul trecut, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, un proiect integrat pentru atragerea fondurilor necesare investiţiilor.

Sătenii din localitatea Teslui vor beneficia în curând de investiţii realizate prin fonduri structurale. În acest sens, consiliul local a depus în luna decembrie, la Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (OJPDRP) Olt, un proiect integrat, în baza Măsurii nr. 322, care oferă sprijin financiar nerambursabil pentru modernizarea şi renovarea satelor. Potrivit primarului Spiru Răduleţ, administraţia locală doreşte să acceseze fondurile europene pentru derularea mai multor proiecte de investiţii. „Proiectul cuprinde înfiinţarea unor reţele de apă şi canalizare pentru satul Teslui, o creşă în satul Cherleşti – care va beneficia de dotări moderne şi spaţii de joacă, betonarea unui tronson de 600 de metri de drum cuprins între satele Deleni şi Comăniţa, înfiinţarea unei reţele de canalizare pe o distanţă de 1,5 km în satul Comăniţa, precum şi conservarea unui monument istoric ce datează de pe la 1600, fost schit de călugări, în satul Schitu“, a explicat Răduleţ.
Edilul şi-a pus toate speranţele în acest proiect şi crede că de finanţarea acestuia depinde viitorul localităţii pe care o gospodăreşte. „Ştiu că proiectul a trecut de selecţia de la Centrul Regional din Craiova şi a ajuns la Bucureşti. Sper să fie aprobat şi în scurt timp să semnăm contractul de finanţare. Pentru acest proiect, termenul de execuţie a lucrărilor este de doi ani“, a mai spus primarul.

Drumuri asfaltate cu bani de la stat

Pentru că infrastructura la nivel de comună lasă de dorit, primarul Răduleţ îşi doreşte să demareze alte proiecte. El vrea să asfalteze mai multe drumuri comunale, precum şi câteva săteşti. „Deja am finalizat studiile de fezabilitate pentru lucrările de asfaltare în satele Teslui, Cherleşti Deal, Moşteni, Schitu, Comăniţa şi Deleni. De curând, o echipă de consultanţă din Bucureşti a venit în localitate pentru a studia terenul şi pentru a întocmi proiectul tehnic al lucrărilor ce se întind pe zece kilometri de drum. Proiectul urmează să fie depus în baza Ordonanţei nr. 577“, a precizat primarul.
Valoarea acestui proiect se ridică la aproximativ 12 milioane de lei, iar termenul necesar executării lucrărilor pentru infrastructură va fi de patru ani.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS