6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoi provocări în carieră

Noi provocări în carieră

Lumea muncii se schimbă fundamental, graţie succeselor în tehnologie, modificărilor demografice, globalizării şi altor factori. Ce fac oamenii, unde lucrează ei, competenţele şi abilităţile de care au nevoie pentru a avea succes devin variabile care se modifică permanent. Oamenii întâmpină noi provocări în carieră, nevoile cresc, aşteptările devin mai mari şi astfel au mult mai multe opţiuni.

Manpower inovează industria serviciilor de resurse umane, oferind soluţii atât angajatorilor, cât şi candidaţilor pentru nevoile care apar într-o lume a muncii aflată într-o continuă schimbare.
Sistemul modern de muncă are în vedere ceea ce se întâmplă în prezent şi ceea ce urmează să se întâmple pe piaţa muncii. Prin intermediul serviciilor pe care le oferim, bazându-ne pe „knowhow“-ul existent, pe experienţa internaţională, ajutăm companiile şi oamenii să găsească soluţia cea mai bună atât în prezent, cât şi pe viitor.
Înţelegând condiţiile actuale, putem anticipa şi astfel putem fi pregătiţi pentru mâine. Pe fondul schimbărilor rapide nu este suficient să rezolvi problemele actuale. Pe fondul creşterii mobilităţii forţei de muncă, a oportunităţilor oferite şi a schimbărilor demografice, atât companiile, cât şi oamenii au cerinţe mai mari.

Oamenii

– Angajaţii îşi schimbă direcţia în carieră;
– Oamenii lucrează după pensionare pentru a-şi suplimenta veniturile;
– Persoane cu dizabilităţi încep să intre în câmpul muncii în număr tot mai mare;
– Mamele se întorc la lucru orientându-se către programe flexibile;
– Tot mai multe femei se îndreaptă către posturi de conducere, asumându-şi responsabilităţi;
– Sunt adoptate tot mai multe programe flexibile.

Angajatorii

– Angajatorii apelează la tot mai multe soluţii pentru a câştiga flexibilitate;
– Se simte tot mai mult nevoia de recalificare, pentru a face faţă noilor nevoi care apar;
– Companiile folosesc tot mai des serviciile de outsourcing (externalizare) pentru a reduce costurile;
– Firmele folosesc soluţii strategice de HR pentru a creşte eficienţa.

Soluţii oferite de specialişti

Manpower propune soluţii simple, moderne, „customizate“, adaptate noilor cerinţe ale lumii contemporane, oferind aproape 60 de ani de experienţă în servicii de recrutare, consultanţă şi muncă temporară.

Recrutare

De la entry level la top management, de la producţie la mediul bancar, Manpower identifică şi propune candidaţi cu competenţele şi motivaţia care vor aduce valoare adăugată oricărei companii. Serviciul de recrutare este disponibil în toate oraşele ţării, graţie acoperirii reţelei de agenţii. Metodologia de recrutare este validată de-a lungul a zeci de ani de inovaţii în cadrul unui grup internaţional, pentru care calitatea serviciilor a fost dintotdeauna o prioritate.

Muncă temporară

Din punct de vedere istoric, Manpower este promotorul acestui concept. În urmă cu aproape 60 de ani, simţind pe piaţa muncii această nevoie atât din partea companiilor, cât şi a angajaţilor, Manpower a introdus şi a susţinut acest concept, conturând viitoarele dezvoltări ale pieţei mondiale de resurse umane. Astăzi, în Statele Unite ale Americii, în Canada sau în Franţa, munca temporară este deja un stil de viaţă, mulţi candidaţi optând pentru el şi fiind conştienţi şi mulţumiţi de avantajele pe care le oferă.

Administrare de contacte

Tendinţa în noua lume a muncii merge către externalizarea funcţiilor şi activităţilor non-core ale companiilor, permiţându-le acestora un focus mai atent asupra funcţiilor de bază şi a celor strategice. În această caracteristică se înscrie şi activitatea de calcul salarial şi administrare de contracte pentru angajaţii permanenţi ai companiei. Manpower efectuează, în baza pontajelor şi a datelor furnizate de către client, calculul salarial şi al contribuţiilor, transmiţând către client statele şi facilitând o funcţie de bază în cadrul departamentelor de resurse umane.

Consultanţă

Expertiza acumulată prin implicarea în numeroase domenii de activitate, cunoaşterea detaliată a pieţei locale şi a indicatorilor economici, înţelegerea profundă a proceselor de resurse umane, accesul la „know-how“ pe pieţele internaţionale prin intermediul reţelei la nivel global Manpower sunt factori care ne conferă statutul de experţi şi care ne permit să împărtăşim aceste lucruri cu clienţii noştri. Oferim consultanţă companiilor care intenţionează să intre pe piaţă şi care au nevoie de o înţelegere profundă a diferiţilor indicatori specifici, celor care îşi revizuiesc politica şi strategiile de resurse umane, celor care vor să devină jucători activi pe piaţă prin integrarea de procese moderne de resurse umane.

Material realizat în colaborare cu Manpower Professional

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU