16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCerere scăzută pentru locuinţele mobilate

Cerere scăzută pentru locuinţele mobilate

Lansat ca un bonus pentru clienţi, apartamentul complet sau parţial mobilat nu a avut succesul dorit în rândul doljenilor. Majoritatea cumpărătorilor nu vor astfel de locuinţe decât dacă obţin un preţ bun.

Chiar dacă ideea de a-ţi lua o locuinţă în care să te muţi fără a avea grija căutării unui mobilier adecvat pare tentantă, posibilităţile financiare ale doljenilor par să fie hotărâtoare în decizia de a cumpăra sau nu un astfel de imobil. Acest tip de comportament nu este determinat de situaţia economico-financiară din această perioadă, ci a fost constant în timp. „Oamenii sunt tentaţi de orice aspect care venea ca un cadou. Cumpărătorii achiziţionau locuinţe gata mobilate în condiţiile în care făceau o afacere bună“, a declarat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare, care a precizat că, în general, dezvoltatorii imobiliari au mers pe ideea vânzării locuinţelor doar cu mobilier de bucătărie.
Acest comportament a fost sesizat şi de alţi reprezentanţi ai agenţiilor imobiliare din Bănie. „Craiovenii vor mobilier în locuinţe, dar nu sunt dispuşi să plătească pentru acest lucru. Casele şi apartamentele mobilate atrag, dar tranzacţiile acestor locuinţe se stopează în momentul stabilirii preţului“, a explicat Cosmin Truică, directorul agenţiei CDC Imobiliare.
La această tendinţă nu contribuie doar faptul că majoritatea doljenilor nu sunt dispuşi să plătească în plus pentru mobilă, ci şi acela că mulţi cumpărători vor să îşi amenajeze locuinţele după propriile gusturi. „De cele mai multe ori, cumpărătorii preferă un apartament gol, pe care să îl poată mobila aşa cum le place“, a spus Bogdan Buzatu, managerul agenţiei General Imobiliare.

Imobile de lux pentru persoanele ocupate

Vânzătorii care se gândeau că mobilând şi utilând o locuinţă i-ar putea convinge mai uşor pe potenţialii cumpărători să scoată banii din buzunar ar trebui să se gândească de două ori. Asta, deoarece banii investiţi în acest fel nu sunt recuperaţi în majoritatea cazurilor.
Singurele locuinţe gata mobilate care se vând sunt cele superluxoase, mobilate după ultima modă. „Există şi un segment de lux al clienţilor cumpărători care se orientează către locuinţele gata mobilate. Este vorba despre persoane care sunt foarte ocupate. Segmentul este însă foarte mic“, a precizat Cosmin Truică.

Maximum 5% din apartamente se vând mobilate

Situaţia este asemănătoare şi în restul localităţilor din ţară. „Lansat ca o veritabilă concesie făcută clientului, apartamentul complet mobilat nu a avut succesul scontat. Singurele ansambluri care chiar vând astfel de unităţi locative sunt cele exclusiviste“, notează www.casesigradini.ro. Potrivit acestui site, în cadrul proiectelor de pe piaţă, maximum 5% din apartamente se vând mobilate, iar în cazul celor mai multe mobilierul este prezent doar la baie şi în bucătărie. Situaţia este determinată de faptul că nu există o tendinţă generală a cumpărătorului spre astfel de achiziţii. Drept urmare, unii dezvoltatori au renunţat deja la ideea de a vinde locuinţe gata decorate şi mobilate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII