Acasă Bani & Afaceri Ceferiştii ţin la sporuri

Ceferiştii ţin la sporuri

Preşedinţii celor şapte federaţii sindicale din CFR nu vor cere majorarea salariilor angajaţilor, însă au solicitat să nu le fie anulate sporurile cu caracter permanent sau să le fie reduse salariile, a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale Mişcare Comercial, Gheorghe Popa.
Acesta a afirmat că sindicatele CFR au cerut ministrului transporturilor şi infrastructurii, Gheorghe Pogea, să spună ce protecţie socială va asigura salariaţilor în cazul unor disponibilizări. Berceanu a spus că va discuta cu ministrul muncii, Marian Sârbu, pentru găsirea unei soluţii în acest sens. Gheorghe Popa a adăugat că ar fi o problemă în cazul în care s-ar face disponibilizări, deoarece nu sunt prevăzute sume pentru plăţi compensatorii.
La discuţiile de joi cu cele şapte sindicate CFR, ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a solicitat directorilor generali interimari ai CFR să prezinte în cel mai scurt timp un program de restructurare, care să vizeze reducerea cheltuielilor, inclusiv cele de personal. Berceanu insistă pentru reorganizarea CFR, vizând controlul strict al celor trei societăţi, pentru a constata dacă există personal excedentar în cadrul companiilor.

Exit mobile version