Acasă Bani & Afaceri „Rabla“ la rampă

„Rabla“ la rampă

Numărul de locuri disponibile în judeţ în prima fază a programului „Rabla“ pare să fie suficient, potrivit comercianţilor de automobile noi. Dintre aceştia, unii şi-au rezervat o cotă parte, iar alţii, sub tutela importatorilor, spun că pot vinde oricâte maşini, clienţi să fie.

Lista producătorilor şi comercianţilor de maşini noi din programul „Rabla 2009“ a fost validată. Prima tranşă de rable scoase din parcul auto e de 20.000 de unităţi. Dintre acestea, cele mai multe locuri disponibile sunt pentru mărcile Dacia, Ford, Opel, Chevrolet, Fiat, Skoda şi Suzuki.
În Craiova, reprezentanţii dealerului local Skoda susţin că numărul de locuri pe care le au la dispoziţie este nelimitat. Până în prezent, 30 de doljeni s-au înscris pentru cumpărarea unei Skoda prin programul de reînnoire a parcului auto. Într-o situaţie asemănătoare se află şi marca Fiat, dealerul local din Bănie putând prelua comenzi de maşini fără limită, „consumând“ din cota pe ţară. Fiat are disponibile 1.410 locuri în total. Importatorul Porsche România a adunat anul acesta aproape 4.000 de locuri pe ţară în programul „Rabla“, 1.625 fiind repartizate mărcii Skoda, iar 1.578, disponibile pe Volkswagen. Anul trecut, grupul Porsche a avut vânzări slabe, reuşind să epuizeze până la 65% din cota alocată.
Dealerul Ford din Craiova are 216 locuri disponibile, potrivit listei publicate pe pagina de internet a Administraţiei Fondului pentru Mediu, locuri care sunt „arhisuficiente“, după cum a apreciat directorul de vânzări al dealerului, Adrian Mărăşescu. Doljenii pot opta şi pentru un autoturism Opel din cele 102 disponibile la reprezentanţa din Craiova ori pentru un Chevrolet, această marcă având 103 autovehicule disponibile în prima etapă a programului.

Liste pentru Logan

Concesionarul Dacia-Renault din Craiova nu cunoaşte, deocamdată, numărul de locuri care i-au fost atribuite în primă fază din totalul de 1.731 pe ţară, potrivit Luizei Scărlătescu, directoare de vânzări. Anul trecut, Dacia a avut alocate 3.199 de locuri din cele 40.000 disponibile pe întreg programul, dar a ajuns să vândă 8.813 maşini dintr-un total de 9.626 de locuri adunate după redistribuire. „Încă nu ştim câte locuri avem. Dacă un client solicită o maşină prin programul de înnoire a parcului auto, îl luăm în evidenţă. Sunt sigură că, în final, vor fi suficiente locuri, pentru că, judecând după experienţa anului trecut, anumite firme care au primit o cotă mai mare nu vor reuşi să vândă, iar locurile se redistribuie“, a declarat Luiza Scărlătescu.
În ceea ce priveşte marca Hyundai, care a primit o cotă pe ţară egală cu Dacia, în Craiova se merge pe aceeaşi procedură ca şi în cazul Skoda sau Fiat: se ocupă din locurile repartizate importatorului.

Total etapa I: 20.000 de locuri pe ţară

Citröen – 317, Dacia – 1.731, Toyota – 519, Fiat – 1.410, Ford – 1.632, Hyundai – 1.731, VW – 1.578, Seat – 650, Skoda – 1.625, Kia – 260, Opel – 1.731, Chevrolet – 1.731, Peugeot – 1.566, Honda – 2, Lada – 2, Suzuki – 1.262, Mitsubishi – 156
 

Exit mobile version