11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContestaţie la masterplan

Contestaţie la masterplan

Semnarea contractului între Consiliul Judeţean Dolj şi firma HALCROW ROMÂNIA SRL, câştigătoarea licitaţiei pentru realizarea masterplanului de amenajare a zonei Aeroportului Craiova, s-a amânat, după ce una dintre firmele care au depus oferte a făcut contestaţie.
La licitaţia organizată luna trecută de Consiliul Judeţean Dolj pentru atribuirea contractului de consultanţă şi de realizare a studiului de fezabilitate pentru viitoarea zonă a aeroportului craiovean au solicitat documentaţia 18 firme, dar numai opt au depus şi oferte pentru realizarea masterplanului. Este vorba despre REALTIME IMOBILIAR SRL, PM GROUP LTD., YRM ROMÂNIA&CEE SRL, IBERINSA ROMÂNIA SA, HALCROW ROMÂNIA SRL, HOCHTIEF AIRPORT, IPTANA SA şi RAMBOLL ROMÂNIA SRL. Suma alocată pentru realizarea masterplanului a fost de aproape 1.995.798 de lei, fără TVA.
Cu ocazia studierii documentelor de calificare, comisia de licitaţii a respins ca inacceptabilă oferta firmei YRM ROMÂNIA&CEE SRL, pe motiv că nu îndeplinea condiţiile de participare la licitaţie, întrucât ieşise pe pierdere în 2007. După studierea celorlalte şapte oferte – incluzând atât propunerile tehnice, cât şi pe cele financiare -, comisia a declarat câştigătoare compania HALCROW ROMÂNIA, care a întrunit punctajul maxim. Oferta acestei firme a fost de 1.320.000 de lei, fără TVA (1.580.320 de lei, cu TVA).

Semnarea contractului, amânată

Contractul între firma câştigătoare şi Consiliul Judeţean Dolj putea fi semnat chiar săptămâna aceasta. Nu se va întâmpla însă aşa, din cauză că firma descalificată a contestat licitaţia. „Contestaţia, pe care noi o considerăm neîntemeiată, a fost depusă în chiar ultima zi a perioadei de contestaţii. Drept urmare, semnarea contractului şi, deci, realizarea masterplanului se vor amâna până după soluţionarea contestaţiei“, a declarat vicepreşedintele economic al Consiliului Judeţean Dolj, dr. Dan Mogoş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU