13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIsărescu: Nu intrăm în zona euro cu vorbe goale

Isărescu: Nu intrăm în zona euro cu vorbe goale

Guvernatorul BNR a atras atenţia că, dacă România nu este în stare să construiască autostrăzi, îi va fi greu să adere la un „club cu reguli stricte“ şi a amintit de discuţiile despre vulnerabilitatea zonei euro, în lipsa politicii fiscale unitare.
„Când intri într-un club, trebuie să respecţi regulile lui. Noi vorbim acum de lărgirea zonei euro, dar pe plan mondial se vorbeşte şi de dezintegrarea zonei euro pentru că apar suficiente tensiuni“, a afirmat guvernatorul BNR.
Mugur Isărescu a spus că aderarea României la zona euro ar fi un lucru bun, dar a subliniat că statul trebuie să respecte anumite reguli economice.
„Este bine să intrăm în acest grup de protecţie, dar trebuie să ştim dacă putem să îndeplinim condiţiile: să avem un deficit bugetar mic, să fie inflaţia jos. Când trebuie să le punem în practică e mai greu. (…) Dacă nu suntem în stare să terminăm o autostradă, cât de uşor ne este nouă să intrăm în zona euro cu cuvinte goale? Nu de cuvinte este nevoie, ci de fapte“, a spus Mugur Isărescu.     
Guvernatorul Băncii Naţionale a României a mai atras atenţia şi asupra faptului că nu există doar avantaje în contextul aderării la zona euro, fiind vorba şi de scumpirea alimentelor, fenomen care a determinat ţări precum Italia şi Grecia să ia în considerare ieşirea din această zonă.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII