16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAsociaţie europeană pentru tinerii doljeni cu iniţiativă

Asociaţie europeană pentru tinerii doljeni cu iniţiativă

Asociaţia pentru Integrare Europeană „Quiz“ încurajează iniţiativa tinerilor şi le oferă oportunitatea să-şi pună în aplicare ideile inovatoare, propunându-le un proces nonformal şi continuu de învăţare.

Asociaţia pentru Integrare Europeană (AIE) „Quiz“este o organizaţie de tineret, creată cu scopul conştientizării rolului tinerilor în societatea modernă românească, urmărind dezvoltarea personală şi integrarea socială a acestora. Activităţile şi proiectele acestei asociaţii nonguvernamentale aduc soluţii pentru lipsa de informare şi de educaţie nonformală a tinerilor din România, pentru slaba interacţiune culturală a acestora cu adolescenţi din alte ţări şi sunt o replică la slaba implicare a generaţiei tinere în activităţi culturale şi de dezvoltare personală.

Idei inovatoare, finanţate de UE

Printre proiectele „Quiz“ aflate în plină desfăşurare este şi „Networking Europe“, un parteneriat internaţional între Tokageder, Turcia (Association of Research and Development on Societal Issues); Dema, Spania (Departament d'Estudis dels Medis Actuals) şi Eurogems, Italia (Eurogems Organization for Civil Society Empowerment).
Proiectul se înscrie în programul „Promotion of Civil Society Dialogue between EU and Turkey Youth Initiatives for Dialogue“, fiind cofinanţat de Uniunea Europeană. Durata de desfăşurare a proiectului este de un an, data-limită fiind 16 iulie 2009. „Implicarea AIE-Quiz în această iniţiativă a început în vara lui 2007, fiind menţinută o colaborare strânsă pe tot parcursul demersurilor întreprinse de Tokageder pentru obţinerea finanţării. Vestea mult aşteptată a venit în vara lui 2008, când proiectul a fost aprobat de autoritatea competentă din Turcia. Prima întâlnire de proiect management a avut loc în septembrie 2008, în Barcelona, a doua fiind planificată pentru februarie 2009, când partenerii vor veni în Craiova. A treia întâlnire va fi în Izmit (Turcia), cu ocazia activităţilor prevăzute în ultima fază a proiectului“, a precizat Rimona Afana, manager proiect. „Networking Europe“ urmăreşte promovarea unor relaţii mutual benefice şi durabile între sectorul nonguvernamental din ţările membre UE şi Turcia; intensificarea dialogului şi a schimburilor informaţionale, dar şi relaţionale între Turcia şi Uniunea Europeană, schimbul de bune practici în domeniul planificării şi implementării politicilor UE; crearea şi menţinerea unui parteneriat activ între organizaţiile nonguvernamentale implicate; asigurarea unei mai bune cunoaşteri şi înţelegeri a Uniunii Europene în Turcia, în special în rândul tinerilor etc.
Dintre activităţile prevăzute de asociaţie, am putea enumera: colectarea de date asupra identităţii, culturii, valorilor Uniunii Europene; cercetarea sociologică în rândul studenţilor Universităţii Kocaeli; editarea de broşuri informative şi ghid de bune practici; crearea unui grup on line de discuţii, a unui website şi diseminarea de newsletters periodice; organizarea de seminarii şi expoziţii fotografice în Izmit, Turcia.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe website-ul proiectului: www.networking-eu.com.
Asociaţia pentru Integrare Europeană „Quiz“ şi-a mărit de curând familia cu 16 noi membri, în urma campaniei de recrutare desfăşurată în noiembrie 2008.  Pentru acest an, organizaţia are în plan noi proiecte care să contribuie la rezolvarea unor probleme sociale şi care să creeze tinerilor craioveni noi oportunităţi de implicare activă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS