21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPirelli a început producţia la Bumbeşti Jiu

Pirelli a început producţia la Bumbeşti Jiu

Primul transport de filtre auto pentru motoarele Diesel Euro 5 produse la Fabrica Pirelli din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, va fi efectuat în cursul acestei săptămâni cu destinaţia Italia. Paolo Beneo, directorul general al societăţii Pirelli & Eco Technology Ro SRL, a făcut cunoscut ieri, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, că fabrica a început să producă de la sfârşitul anului trecut. Potrivit acestuia, în prezent, în cadrul unităţii îşi desfăşoară activitatea 150 de salariaţi, urmând ca până la sfârşitul anului numărul angajaţilor să ajungă la 300. „La sfârşitul anului trecut am început producţia, iar la începutul anului 2009 am început să o creştem pentru a reuşi să realizăm cantitatea produsă pentru acest an. În această săptămână vom face şi primul export de filtre auto către un client din Italia“, a spus Paolo Beneo. Fabrica din Bumbeşti Jiu produce filtre auto antiparticule pentru motoarele Diesel Euro 5. Investiţia a început în anul 2007.

Prima fabrică de filtre auto din cadrul concernului Pirelli

Potrivit reprezentanţilor concernului italian, fabrica din Bumbeşti Jiu este prima de acest gen din cadrul întregului grup Pirelli. În prezent, fabrica funcţionează doar cu o linie de producţie. Şeful Pirelli spune că în 2010 va fi pusă în funcţiune încă o linie de producţie, dar există posibilitatea ca investiţia iniţială să se tripleze: „Încă nu producem la capacitate de 100%. Vom fi în măsură să producem la capacitate maximă până la sfârşitul anului. În acest an vom începe montarea celei de-a doua linii de producţie care va fi pusă în funcţiune în 2010. Este loc de dublarea şi chiar triplarea investiţiei. Conducerea grupului este mulţumită de investiţia făcută aici“.
Inaugurarea oficială a fabricii din Bumbeşti Jiu va avea loc în această primăvară. Paolo Beneo a adăugat că unitatea a primit certificatul de calitate ISO 9001.

Poartă de intrare pentru investitori

Conducerea societăţii Pirelli & Eco Technology Ro SRL solicită Consiliului Judeţean Gorj să-şi îndeplinească obligaţiile pe care şi le-a asumat cu privire la amenajarea părţii exterioare unităţii: amenajarea parcării, modernizarea drumului şi introducerea unor mijloace de transport. „Pirelli şi-a făcut partea, iar acum cerem ajutorul consiliului judeţean pentru a rezolva partea exterioară“, a adăugat Paolo Beneo.
Ion Călinoiu a precizat că toate lucrările pe care trebuie să le execute consiliul judeţean vor fi făcute. Acesta a spus că începerea producţiei de filtre auto trebuie să reprezinte un semnal pozitiv şi pentru alţi investitori: „Faptul că fabrica se află la intrarea în Gorj este o poartă de intrare a investiţiilor în judeţ. Este un lucru extraordinar ceea ce s-a realizat pentru această zonă a judeţului. 70% din suprafaţa Parcului Industrial este pusă în valoare. Partea care-i revine consiliului judeţean va fi rezolvată“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU