Acasă Bani & Afaceri Studiu privind participarea tinerilor la guvernarea locală

Studiu privind participarea tinerilor la guvernarea locală

Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală, cu sediul în Gorj, a finalizat un studiu intitulat „Participarea tinerilor la guvernarea locală“, derulat în cadrul proiectului „Community Youth Network for Active Citizenship – Educaţia extracurriculară – premisa pentru cetăţenia activă locală“. Finanţarea lui a fost asigurată de Consiliul Europei şi Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor. Studiul „Participarea tinerilor la guvernarea locală“ s-a derulat pe un eşantion de 12 localităţi rurale şi urbane din judeţul Gorj, în perioada decembrie 2007 – iunie 2008, având ca grup-ţintă 342 de elevi, 70 de profesori, 52 de funcţionari publici şi 12 primari.
Lansarea oficială a documentului va avea loc astăzi, de la ora 12.00, la sala de sedinţe a Consiliului Local Târgu Jiu. „La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai şcolilor, ai sectorului public, presa locală, partidele politice şi nonguvernamentale din judeţul Gorj. Scopul cercetării a avut trei dimensiuni: de a înţelege nivelul de implicare al tinerilor în activitatea socială; de a obţine informaţii cu privire la gradul de cunoaştere de către tineri a drepturilor de care beneficiază şi de conştientizare a valorii adăugate pe care o are participarea la procesul de guvernare locală; de a surprinde măsura în care tinerii participă la activităţi extracurriculare oferite de şcoală; de a analiza nivelul de cunoaştere şi de pregătire al funcţionarilor publici, al aleşilor locali şi al cadrelor didactice în acest domeniu“, a declarat Antonio Tomoniu, preşedintele Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Rurală.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version