12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Grevă la BCR

Conducerea BCR a fost informată ieri de organizaţia sindicală din instituţie că angajaţii băncii intră de mâine în grevă generală pe termen nelimitat, din cauza unor nemulţumiri salariale. În acest context, BCR a anunţat că, pe fondul grevei, „este posibil ca nu toate unităţile să fie în postura de a servi clienţii“.
Decizia sindicatului survine în contextul în care contractul colectiv de muncă a expirat la sfârşitul anului trecut, iar altul nu a fost semnat, reprezentanţii angajaţilor neajungând până acum la nici o înţelegere cu managementul firmei.

Pretenţiile sindicatului, „într-o clară neconcordanţă cu realitatea“

„Suntem cu adevărat surprinşi de abordarea sindicatului, cu atât mai mult cu cât, în cele aproape două luni când ambele echipe au fost implicate în procesul de negociere, managementul a formulat şase oferte succesive menite să ofere angajaţilor BCR un pachet salarial adecvat şi să încheie negocierile“, susţine conducerea BCR printr-un comunicat.
Ofertele au reprezentat un angajament pe care banca şi-l poate permite în condiţiile crizei economice actuale şi au fost făcute alături de promisiunea managementului de a păstra numărul de angajaţi la nivelul de aproximativ 8.700.
BCR oferă „menţinerea majorităţii drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă pe 2008, menţionând clar că stimulentele de vacanţă şi de Crăciun sunt legate de performanţele financiare ale băncii“, în condiţiile în care „conducerea este dispusă să stabilească criterii de performanţă împreună cu sindicatul pentru a asigura corectitudine şi transparenţă“. În plus, banca „îşi va îndeplini angajamentul de a acorda o mărire de salariu cu 50% din rata inflaţiei pe 2008“, se mai arată în comunicatul băncii.
Pretenţiile exprimate de sindicatul BCR se află „în clară neconcordanţă cu realitatea, dat fiind contextul economic actual“, a spus ieri preşedintele executiv al Erste Bank şi preşedintele consiliului de supraveghere al BCR, Andreas Treichl, citat de NewsIn.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS