14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Pirelli vine în Gorj

Societatea Pirelli îşi va deschide oficial, la sfârşitul lunii martie, fabrica de filtre pentru motoare din cadrul Parcului Industrial de la Bumbeşti-Jiu. Italienii sunt nemulţumiţi că investiţia a trenat din cauza unor probleme referitoare la utilităţi.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, s-a întâlnit ieri cu directorul SC Pirelli & C. Ambiente Eco Technology, pentru a soluţiona problemele comune legate de deschiderea oficială a fabricii de pe teritoriul Parcului Industrial Bumbeşti-Jiu. Potrivit lui Paolo Benea, directorul societăţii italiene, şi graficului de lucrări, inaugurarea investiţiei Pirelli în Gorj va avea loc la sfârşitul lunii martie. În intervalul rămas, conducerea executivă a fabricii intenţionează să mai angajeze 50 de persoane, ce li se vor alătura celor care lucrează deja la ridicarea investiţiei. Pentru ca transportul angajaţilor fabricii, care domiciliază în majoritate în localităţile învecinate oraşului Bumbeşti-Jiu, să se desfăşoare în mod optim, directorul Paolo Benea a cerut sprijinul preşedintelui Ion Călinoiu pentru a solicita firmei Autotechnik, operatorul judeţean de transport persoane, înfiinţarea unei rute suplimentare pe traseul Crasna – Bumbeşti-Jiu.

Italienii, nemulţumiţi de condiţii

Altă problemă ridicată de investitorul italian în cadrul întâlnirii cu şefii Consiliului Judeţean Gorj este legată de presiunea scăzută din conductele de apă potabilă, situaţie care a dus la oprirea cazanelor de încălzire şi la scăderea temperaturii ambientale în halele de producţie. La rândul său, SC Electrica a întrerupt furnizarea de energie electrică de nouă ori în săptămâna dinaintea Crăciunului, fără a anunţa în prealabil.
Preşedintele Călinoiu a programat pentru dimineaţa de 12 ianuarie o întâlnire cu operatorul de apă – Aparegio, pentru a lămuri motivele pentru care acesta nu respectă obligaţiile contractuale faţă de firma italiană. De asemenea, depăşirea duratei normale de funcţionare a reţelei de distribuţie a energiei electrice, precum şi necesitatea unei investiţii noi a SC Electrica SA în Parcul Industrial vor fi luate în discuţie în cadrul unei întâlniri viitoare cu reprezentanţii furnizorului de energie electrică. „Nu dorim ca investitorul italian, care în câţiva ani va deveni poate cel mai mare consumator de energie electrică din Gorj, să aibă probleme cu furnizorii de utilităţi încă de la început. Ştim că reţeaua este depăşită şi că proiectul privind modernizarea Parcului Industrial este foarte costisitor şi va mai dura până va putea fi implementat, de aceea, dorim să ajungem la o înţelegere cu conducerea SC Electrica SA în privinţa unei investiţii necesare în această zonă. Nu este suficient doar să încaseze bani pentru energia transportată, trebuie să mai facă şi investiţii“, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII