9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBugetarii de lux, arşi la buzunar

Bugetarii de lux, arşi la buzunar

Cabinetul Boc a decis ieri, în prima sa şedinţă, adoptarea unor măsuri dure pentru reducerea cheltuielilor în administraţie, precum plafonarea salariilor şefilor de agenţii guvernamentale şi suspendarea ocupării posturilor vacante în instituţiile publice.

„Primii care trebuie să strângă cureaua sunt demnitarii. Astăzi am adoptat câteva acte normative pentru a da un exemplu în acest sens. Am decis ca remuneraţia pentru şefii agenţiilor, companiilor naţionale la care statul este acţionar principal să se plafoneze la nivelul indemnizaţiei unui secretar de stat, adică 4.800 de lei pe lună. Prin asta înţelegem să punem stop bugetarilor de lux“, a spus Emil Boc.

Premierul a anunţat reduceri salariale şi la regiile sau societăţile din subordinea autorităţilor locale.

„Pentru acele regii sau societăţi comerciale, aflate în subordinea consiliilor judeţene, indemnizaţia nu va depăşi salariul vicepreşedintelui consiliului judeţean, iar la regiile şi societăţile din subordinea primăriilor, indemnizaţia nu va depăşi salariul viceprimarului. Am decis ca indemnizaţia membrilor Consiliului de administraţie în 2009 să fie la nivelul de 1% din cea a directorilor sau a preşedintelui de consiliu de administraţie“, a precizat Boc în prima conferinţă de presă în calitate de premier.

Menţionăm că, până în prezent, indemnizaţiile membrilor consiliilor de administraţie erau de până la 20% din cea a directorului.

Altă măsură anunţată de noul prim-ministru este suspendarea ocupării posturilor vacante din instituţiile publice. „Până la 30 decembrie 2009, se suspendă procedura de ocupare a acestora. În acest fel, sperăm să realizăm o economie de un miliard de euro“, a mai spus premierul.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII