Acasă Bani & Afaceri Browser-ul Chrome, de la Google, a trecut de perioada de teste

Browser-ul Chrome, de la Google, a trecut de perioada de teste

Google Inc. a scos din faza de teste noul său browser, Chrome, care, în versiune îmbunătăţită, se va lupta cu concurenţa formată din cunoscutele Internet Explorer şi Mozilla Firefox, a anunţat presa americană, citată de NewsIn.

Compania a încheiat faza de testare a produsului după doar 100 de zile, ceea ce reprezintă un veritabil record în condiţiile în care serviciul gratuit de e-mail al Google, de pildă, se află de patru ani în faza de teste. Potrivit oficialilor Google, browser-ul Chrome a fost scos din faza de teste, ca urmare a îmbunătăţirii stabilităţii şi securităţii lui, comportându-se bine şi din punctul de vedere al redării de fişiere video-audio şi al vitezei de încărcare a paginilor. În perioada de testare, Chrome a atras peste zece milioane de utilizatori, ceea ce reprezintă mai puţin de 1% din piaţa dominată de Internet Explorer, de la Microsoft Corporation, cu 70%, şi Firefox, de la Mozilla Foundation, cu 20%. Google Inc. a fost înfiinţată de doi studenţi de la Universitatea Stanford, Larry Page şi Sergey Brin, în 1998, iar în anul următor avea deja un capital social de 25 de milioane de dolari. Motorul de căutare Google accesează peste 1,3 miliarde de pagini pe internet. Google răspunde la mai mult de 100 de milioane de căutări pe zi, alocând mai puţin de o jumătate de secundă pentru fiecare.

 

Criza financiară grăbeşte lansarea telecomunicaţiilor 3G în China

 

China va elibera licenţele pentru telecomunicaţii mobile de a treia generaţie (3G), încă de la începutul anului viitor, ceea ce ar putea determina investiţii de peste 29 de miliarde de dolari din partea celor trei operatori de comunicaţii mobile de pe teritoriul Republicii Chineze, relatează Financial Times, care citează autorităţile chineze de reglementare în telecomunicaţii. Anunţul făcut de însuşi ministrul industriilor şi tehnologiei informaţiei chinez, Li Yizhong, pune capăt amânărilor repetate, de-a lungul ultimilor ani, a lansării telecomunicaţiilor în bandă 3G, pe cea mai mare piaţă de profil din lume. Se pare că decizia luată evidenţiază intenţiile guvernului chinez, care vede o modalitate de a atrage şi stimula investiţiile şi consumul, impulsionând economia Chinei, mai scrie cotidianul britanic, în ediţia sa on line. Li Yizhong a afirmat că decizia a venit ca un „răspuns puternic“ la criza financiară internaţională, care a dus la scăderea dobânzii-cheie şi a determinat un stimul fiscal de 585,43 miliarde de dolari din partea guvernului chinez. Mutarea făcută de autorităţile de la Beijing a venit imediat după ce industria de telecomunicaţii din China ieşise dintr-o perioadă de restructurare, care, spun autorităţile locale, a avut intenţia de a construi o concurenţă sănătoasă.

Exit mobile version