10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCadoul pentru şef, o dilemă

Cadoul pentru şef, o dilemă

La început de lună a cadourilor, întrebarea „oare ce ar trebui să-i luăm şefului de Crăciun“ se pune din ce în ce mai pregnant. Specialiştii în resurse umane vă sfătuiesc să alegeţi cu grijă cadoul.

 

Alegerea cadoului potrivit pentru un şef nu este niciodată o treabă uşoară, deoarece relaţia cu el poate fi influenţată de un astfel de gest. Înainte de a rezolva dilema „ce trebuie cumpărat“, cel mai bine este să stabiliţi câţi bani puteţi să alocaţi.

„Mai bine îi cumpăraţi nişte flori decât ceva de prost-gust şi ieftin. Nu îi cumpăraţi nici ceva foarte scump pentru că s-ar putea interpreta greşit (ori de el, ori de colegi)“, precizează www.ele.ro. De altfel, una dintre cele mai bune soluţii este să cumpăraţi cadoul împreună cu colegii.

 

Aflaţi care-i sunt
preferinţele

 

După stabilirea „bugetului“, următoarea etapă este găsirea cadoului potrivit. Cu cât vă cunoaşteţi şeful mai puţin, cu atât va fi mai greu. Nu trebuie însă să renunţaţi, ci, dimpotrivă, trebuie să vă interesaţi care îi sunt preferinţele sportive, culturale etc. În cazul în care este fan al activităţilor culturale, de exemplu, „un bilet la o piesă foarte bună de teatru, la concertul unei trupe pe care o preferă sau, de ce nu, o invitaţie la o expoziţie de artă îl poate surprinde plăcut. Chiar şi o colecţie de CD-uri cu muzică sau DVD-uri cu filmele îndrăgite poate face minuni.

 

Câteva sugestii

 

Lista cu daruri care pot fi considerate inspirate de şeful dumneavoastră este vastă. Nu ezitaţi să vă orientaţi către o ramă de fotografii. Sfatul specialiştilor în resurse umane este să-i găsiţi o ramă de piele, frumos lucrată, cu un model deosebit. De asemenea, puteţi să vă orientaţi către un album foto personalizat sau o fotografie înrămată cu întreg colectivul.

Nici accesoriile sportive (un tricou cu echipa favorită, un steag, o minge de fotbal) nu sunt cadouri de ocolit, cu condiţia ca şeful dumneavoastră să fie pasionat de respectivul domeniu.

În cazul în care vreţi un cadou neutru, luaţi un deschizător de vinuri sau o sticlă de băutură de foarte bună calitate. Chiar şi o cutie pentru trabucuri ar putea face impresie bună, cu condiţia ca şeful să fie fumător.

 

„Folosiţi ca inspiraţie activitatea de birou“

 

Sfaturile specialiştilor în resurse umane nu se opresc însă aici. „Folosiţi ca inspiraţie activitatea de birou şi alegeţi ceva ce îl caracterizează profesional“ este sfatul www.eva.ro. Puteţi, de asemenea, să vă orientaţi către un business card. „Chiar dacă şeful are, cu siguranţă, un portcard, nu i-ar fi deloc antipatic unul nou, stilat, din piele, pe suport metalic culisant. Va denota eleganţă, bun-gust şi va fi şi mai uşor de folosit decât cel vechi“, precizează specialiştii de la www.ele.ro.

Şi un set format dintr-un pix şi un stilou foarte frumos, de calitate şi personalizat, poate fi un cadou bun. În perioada Sărbătorilor de iarnă, puteţi să alegeţi un cadou care să aducă spiritual Crăciunul în casa sau în biroul şefului. Orice aţi alege (lumânări parfumate, coşuri cu bunătăţi, globuri), orientaţi-vă către lucruri de calitate. „Dacă bugetul este redus, puteţi să îi cumpăraţi şi clasicele căni de cafea/ceai. Va fi un cadou simplu şi bine venit“, spun specialiştii.

 

Ce cadouri nu gustă şefii

 

Cum arată cadoul nepotrivit este greu de spus. Cu siguranţă, va denota însă faptul că persoana care l-a oferit nu-l cunoaşte pe destinatar.

„Dacă îi veţi dărui un cadou banal, de serie, pe care l-a primit cu siguranţă şi altcineva din companie, va fi dezamăgit. Nu va aprecia nici felicitările «şterse», cu texte-şablon“, avertizează eva.ro.

Un cadou nepotrivit ar fi orice l-ar pune într-o postură dificilă, care i-ar submina autoritatea, în special în faţa altor persoane, sau care i-ar invada intimitatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII